De Holland-quiz: strijd tussen twee Belgen

Mika Godts en Stanis Idumbo Muzambo krijgen een Holland-quiz voorgeschoteld. Wat weten deze Belgische Ajacieden over het land waar ze spelen?

Tags

  • #Holland-quiz

Socials

Gerelateerde artikelen

Vermaelenlach1920

Vermaelen: 'Ajax was een enorme leerschool'

Thomas Vermaelen speelde zes seizoenen in het eerste elftal van Ajax. Hij maakte op 15 februari 2004, exact twintig jaar geleden, zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. Na gevoetbald te hebben in Engeland, Italië, Spanje en Japan verblijft de verdediger nu in Londen met zijn gezin. Wij zochten hem een tijdje geleden op. "Ajax en Arsenal waren als kind mijn favoriete teams. Het is wel toevallig dat je dan ook bij die clubs terecht komt."

Tags

  • #Vermaelen

Socials

Fischertop10 1920

Top 10 Goals | Fraaie treffers van Fischer

Hij had een patent op prachtig scoren in topduels: Viktor Fischer. Of het nu tegen Feyenoord of PSV was, de Deense aanvaller wist met enige regelmaat juist in die wedstrijden op een fabelachtige manier het net te vinden. Daarnaast zette hij met flitsende acties vanaf beide flanken de Johan Cruijff ArenA bij tijd en wijle in vuur en vlam. Na vier jaar Ajax vertrok de Deen in 2016 naar Middlesbrough in Engeland. Een paar weken na zijn 29e verjaardag maakte Viktor Fischer bekend te stoppen met topvoetbal. Omdat we van hem hebben genoten in zijn Ajax-tijd hebben we tien prachtige goals van Fisher op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Ajax O14 Kampioen 1920

Gejuich op de Toekomst: Ajax O14 viert landskampioenschap

Ajax O14 is landskampioen na een overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Makkelijk ging het niet: het elftal van Stan Bijl was op sportcomplex de Toekomst woensdagavond uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de voorjaarskampioen uit de Domstad. Na een 0-1-ruststand keerde het duel in de tweede helft na een rode kaart voor de goalie van de Utrechters.

Tags

  • #AjaxO14

Socials