De Johan Cruijff-collectie: voor altijd nummer 14

Cruijffcollectie1920
Cruijffcollectie1920

Vijftig jaar geleden won Johan Cruijff voor de derde keer op rij de Europa Cup 1. Voor en met ons aller Ajax. Met de Johan Cruijff-collectie wordt ons ultieme clubicoon geëerd. Als een echte Ajacied. Als de beste Ajacied. Voor altijd nummer 14.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials

Het meest opvallende item uit de Cruijff-collectie is het wit-rood-witte shirt. Gebaseerd op het Ajax-tenue dat Johan gedragen heeft. Het shirt heeft een symbolisch gelimiteerde oplage van 1414 exemplaren en komt in een unieke collectors box met een certificaat van echtheid, ondertekend door zoon Jordi namens de familie Cruijff.

Pre-order nu

Verder kent de collectie meerdere donkerblauwe items. Allen met het legendarische rugnummer 14. Pre-order de Johan Cruijff-collectie nu. De eerste leveringen vinden in oktober plaats.

Gerelateerde artikelen

Taylor Header 1920

'Diamanten' van jeugdopleiding Ajax inspiratie voor derde tenue seizoen 2023/2024

Adidas en Ajax presenteren vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2023/2024. Het overwegend zwarte tenue met zilveren details heeft een in het oog springende diamanten-print. De grafische print is een symbolisch eerbetoon aan de 'diamanten' die de jeugdopleiding van Ajax op de Toekomst heeft voortgebracht. De jeugdopleiding vormt sinds jaar en dag het kloppend hart van de club.

Tags

  • #adidas

Socials

Headertadic1920

'Onmogelijk' wit basiskleur nieuw Ajax uittenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag het nieuwe uittenue voor het seizoen 2023/2024. Het tenue heeft wit als basiskleur. Het is de eerste keer sinds 1988/1989 dat wit de basiskleur van het uittenue is. Daarvoor had Ajax een rijke traditie met een wit uitshirt maar door aanscherping van de regels voor noodzakelijke contrastkleuren in tenues en keuze voor twee wedstrijdtenues was dit lang niet mogelijk. Sinds 2020/2021 heeft Ajax structureel een derde tenue, waardoor een overwegend wit uitshirt weer mogelijk werd.

Tags

  • #adidas

Socials

Shirt Bergwijn Header 1920

Thuistenue 2023/2024: Ajax-logo op oorspronkelijke positie

Adidas en Ajax presenteren het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2023/2024. Op het nieuwe thuisshirt is het Ajax-logo in het midden geplaatst, de positie waar het Ajax-logo oorspronkelijk stond vanaf het moment dat het logo op het shirt kwam te staan. Onder andere in de legendarische jaren '70 en van 1991 tot 2010 stond het Ajax-logo centraal op de borst.

Tags

  • #adidas

Socials