'Onmogelijk' wit basiskleur nieuw Ajax uittenue

Headertadic1920
Headertadic1920

Ajax en adidas presenteren vrijdag het nieuwe uittenue voor het seizoen 2023/2024. Het tenue heeft wit als basiskleur. Het is de eerste keer sinds 1988/1989 dat wit de basiskleur van het uittenue is. Daarvoor had Ajax een rijke traditie met een wit uitshirt maar door aanscherping van de regels voor noodzakelijke contrastkleuren in tenues en keuze voor twee wedstrijdtenues was dit lang niet mogelijk. Sinds 2020/2021 heeft Ajax structureel een derde tenue, waardoor een overwegend wit uitshirt weer mogelijk werd.

Tags

  • #adidas

Socials

De accentkleur van het shirt is donkerblauw. Op het shirt en de kousen zijn de strepen, logo's en drie verticale Andreaskruisen donkerblauw, net zoals de broek. Verder is in het shirt en in de kousen een turquoise/lichtroze patroon toegevoegd.

Bijpassende trainingslijn
Parallel aan het nieuwe uittenue, introduceren adidas en Ajax ook de nieuwe trainingscollectie voor spelers en staf. De collectie heeft dezelfde kleuren als het uittenue, met wit en donkerblauw als primaire kleuren, en turquoise en lichtroze als accentkleuren. Spelers dragen voornamelijk witte tops, stafleden donkerblauwe tops.

Pre-match shirt
Ook het nieuwe pre-match shirt voor seizoen 2023/2024 is vandaag geïntroduceerd. Dit shirt, dat de spelers tijdens de warming-up van wedstrijden dragen, is wit met in meerdere lichte blauwtinten een grafisch effect van golven. De logo’s van adidas, Ajax en van hoofdsponsor Ziggo zijn zwart.

Voor fans verkrijgbaar
De nieuwe collectie is direct te bestellen in de webshop van Ajax, de Official Ajax Fanshops in de ArenA, Kalverstraat, Bataviastad en het Rokin, adidas.nl en in de adidas Store in de Kalverstraat.

Bestel hier

Gerelateerde artikelen

Header 880

In beeld | Het uitshirt door de jaren heen

Ajax heeft vrijdag het uitshirt voor het seizoen 2024/2025 gelanceerd. De afgelopen decennia hebben de Amsterdammers in uiteenlopende tricots de uitwedstrijden afgewerkt. Van groen tot blauw en van geel tot zwart. Alles kwam voorbij.

Tags

  • #adidas

Socials

Adidas Trilogie 1920

Ajax en adidas Originals vieren 50e verjaardag Europa Cup-trilogie jaren '70

Om de 50ste verjaardag van de drie achtereenvolgende Europa Cup I-overwinningen in 1971, 1972 en 1973 te vieren, presenteren adidas en Ajax met trots een op de jaren '70 geïnspireerde adidas Originals-collectie. De internationale opmars van het legendarische Ajax team uit de jaren ’70 werd gekenmerkt door een revolutionaire speelstijl, een speelstijl die vijftig jaar na dato nog steeds bepalend is.

Tags

  • #adidas

Socials

90 Lijn Header

Jaren '90 herleven in adidas Icons-collectie

Adidas introduceert woensdag wereldwijd de nieuwe Football Icons-collectie. Ajax maakt trots onderdeel uit van deze 'throwback replica collection', naast clubs als Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United en Real Madrid. De collectie is geïnspireerd op de karakteristieke kleding uit de jaren '90 en de 'adidas Equipment'-lijn en design van voetbalshirts uit de jaren '90 in het bijzonder.

Tags

  • #adidas

Socials