De Koning wint Goal of the Month: 'Kan goed combineren met Abdellah'

Tim de Koning is de winnaar van de Lasse Schöne Trophy van de maand februari. Zijn prachtige treffer tegen FC Utrecht O15 kreeg de meeste stemmen. Samen met ploeggenoot Abdellah Ouazane, die de assist verzorgde, verscheen het Ajax-talent voor de camera. "Ik denk dat ik de trofee een plekje op mijn slaapkamer geef, zodat ik hem goed kan zien."

Tags

  • #GOTM

Socials

In december won Ouazane nog de Lasse Schöne Trophy. Toen was De Koning de man van de assist. "Ik weet dat ik met 'Appie' gewoon goed kan combineren", vertelt de doelpuntenmaker. Ook Ouazane kent de kwaliteiten van zijn teammaatje. "Als hij de bal inspeelt dan loopt ie altijd door, dan weet ik hem makkelijk te vinden."

"Kijk, zes man om ons heen", laat De Koning de beelden zien aan Ouazane. "We moesten ook wel scoren tegen FC Utrecht, want zij hadden ook al een aantal kansen gehad. Na mijn goal was ik opgelucht en blij. Daarna maakte ik er nog één."

Gerelateerde artikelen

GOTM1920 Spitse

Trotse Spitse wint Goal of the Month: 'Ik raakte 'm perfect'

Sherida Spitse heeft de eerste Lasse Schöne Trophy van 2024 gewonnen. Haar goal tegen Excelsior werd door de fans verkozen tot de mooiste. Ze liet onder anderen Steven Berghuis en Brian Brobbey achter zich. De prijs komt op een bijzonder moment in haar carrière; de aanvoerder speelt zaterdag haar honderdste wedstrijd in het shirt van de Ajax Vrouwen als ze het in de Johan Cruijff ArenA opnemen tegen Feyenoord.

Tags

  • #GOTM

Socials

Brobbeygotm1920

Brobbey wint Goal of the Month: 'Wil de mensen thuis bedanken'

De Lasse Schöne Trophy is in de maand november gewonnen door Brian Brobbey. Zijn tweede treffer op bezoek bij Olympique Marseille kreeg de meeste stemmen. "Het was een strijd met Kenneth (Taylor, red.), maar ik denk dat dit de verdiende winnaar is."

Tags

  • #GOTM

Socials