Ouazane wint Goal of the Month: 'Ik vertrouwde op mijn kwaliteiten'

De Lasse Schöne Trophy is in de maand december gewonnen door Abdellah Ouazane. Zijn prachtgoal tegen Alphense Boys O15 kreeg de meeste stemmen. "Het is wel bijzonder, omdat niet veel Ajax-fans mij kennen."

Tags

  • #GOTM

Socials

In de aanwezigheid van alle teamgenoten krijgt Ouazane de prijs uitgereikt. Hij ontvangt een warm applaus en mooie woorden van zijn teamgenoten. De Ajacied had de prijs niet verwacht. "Eerlijk gezegd niet. Er waren veel mooie goals, maar ik ben er heel blij mee. Ik wil de mensen bedanken die op me gestemd hebben."

Grote namen
"Ik werd in de trein gebeld", gaat hij verder over het moment dat hij de prijs kreeg. "Het was een verassing. Het is bijzonder omdat niet veel Ajax-fans mij kennen. Dat ik de prijs win tussen de grote namen doet iets me. Het voelt goed."

Ouazane is een aanvallende middenvelder met goede dribbels, vertelt hij. "Ik heb ook een goed schot, daarin blink ik uit." Terwijl hij zijn goal terugkijkt beschrijft de Ajacied zijn bewegingen. "Ik zag de ruimte om diep te lopen en ik omspeel de keeper op een kalme manier. Ik wilde de bal eerst in de verre hoek schieten, maar ik besloot toch de doelman voorbij te gaan. Ik vertrouwde op mijn kwaliteiten en dat is gelukt."

"Deze maakte ook een goede kans vond ik", zegt Ouazane als hij de goal van Brian Brobbey ziet. "Al dacht ik dat het doelpunt van Tiny Hoekstra zou winnen. Ik hoop dat jullie me nog vaker gaan zien dit jaar."

Gerelateerde artikelen

Brobbeygotm1920

Brobbey wint Goal of the Month: 'Wil de mensen thuis bedanken'

De Lasse Schöne Trophy is in de maand november gewonnen door Brian Brobbey. Zijn tweede treffer op bezoek bij Olympique Marseille kreeg de meeste stemmen. "Het was een strijd met Kenneth (Taylor, red.), maar ik denk dat dit de verdiende winnaar is."

Tags

  • #GOTM

Socials