De Reus: 'Kijk ernaar uit vrouwenvoetbal verder te brengen'

Met Hesterine de Reus hebben de Ajax Vrouwen een hoofdtrainer voor de komende twee jaar. De ervaren trainer kijkt uit naar de fantastische en mooie uitdaging in Amsterdam. "Ajax is een hele mooie club en ze willen stappen vooruit maken."

Tags

  • #DeReus

Socials

Met De Reus wordt een schat aan ervaring binnengehaald. Zelf speelde ze voor Oranje en werkte ze onder meer voor de bond van Jordanië, China en Australië. Daarnaast heeft ze bij de KNVB het centrum topsport en onderwijs opgezet en is ze momenteel werkzaam bij de UEFA en FIFA als technisch expert. "Het is een fantastische en hele mooie uitdaging", begint ze. "Ik kijk ernaar uit om samen met Daphne Koster, de staf en de organisatie het vrouwenvoetbal weer een stap verder te brengen."

Ambitie
De Reus is een bekende van Koster. "Ik ken ze al heel lang en de laatste tijd kwamen we meer in contact." De 62-jarige vond dat ze in haar land iets moest doen aan het vrouwenvoetbal. "Op clubniveau is er te weinig om je goed te ontwikkelen. Dat vond ik sneu voor al die jonge meiden, die zoveel ambitie hebben. Daar ben ik, uiteindelijk bij Ajax, wat aan gaan doen in de vorm van talententrainingen op zondag. Vanuit daar is het idee ontstaan om hier aan de slag te gaan."

Koster is te spreken over de nieuwe hoofdtrainer. "Ze heeft een pilot gedraaid voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij Ajax. Daar zag ik haar staan en training geven met zoveel passie. Dat komt samen, dan ga je praten en dan is het win-win en ga je ervoor."

Combinatie
De Reus, zelf woonachtig in de buurt van Amsterdam, is in haar nopjes met haar nieuwe baan. "Ajax is een hele mooie club en Ajax is bereid om stappen vooruit te maken. Die combinatie, mijn eigen land en de samenwerking met Daphne en de hele organisatie hebben me hier gebracht."

De trainer zag het afgelopen jaar een geweldige prestatie van de Ajax Vrouwen in Europa. "De uitdaging van de grote tegenstanders hebben ervoor gezorgd dat ze boven zichzelf uitstegen. Ik kijk met veel bewondering naar de prestaties in de UEFA Women's Champions League. Een groot compliment aan de huidige spelers en technische staf."

Stappen
Tot slot zegt De Reus dat ze niet kan wachten om te starten. "Ik heb volop ideeën. Maar het is eerst belangrijk om met elkaar te gaan praten en zo gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen hoe we stappen vooruit kunnen maken."

Gerelateerde artikelen

Dereus 1920

Ajax Vrouwen contracteert Hesterine de Reus

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De Reus volgt Suzanne Bakker op die na dit seizoen de club verlaat. De Reus tekent een contract dat een looptijd kent van 1 juli 2024 tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #DeReus

Socials

Headers1920

Samenvatting sc Heerenveen - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zondag een gevoelige nederlaag in de strijd om de titel geleden. De ploeg van Suzanne Bakker verloor met 2-1 op bezoek bij sc Heerenveen en zag daardoor de achterstand op FC Twente oplopen tot zeven punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header ABN Video 1920

UWCL-campagne Ajax Vrouwen is pure winst

De UEFA Women's Champions League niet gewonnen, maar wel gewonnen met de Women's Champions League. Deze video laat het verhaal van de Europese campagne zien door de ogen van de Ajax Vrouwen en fans.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials