De route van de Ajax Vrouwen naar de UEFA Women's Champions League

UWCL 1420
UWCL 1420

De Ajax Vrouwen gaan vanaf 18 augustus op jacht naar een ticket van het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Dat gebeurt met een wedstrijd in de eerste voorronde tegen het Zweedse Kristianstads DFF.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Twee routes
Omdat de Ajax Vrouwen vorig seizoen op plek twee zijn geëindigd in de nationale competitie zijn de Ajacieden geplaatst voor het 'League path'. Dat is één van de twee routes richting de groepsfase waaraan slechts zestien teams mogen deelnemen. De Ajax Vrouwen zitten in pot 1 en hebben een geplaatste status waardoor ze als thuisteam starten aan de halve finale van de eerste voorronde.

De beide 'paden' bestaan uit mini-toernooien met daarin eenmalige knock-outwedstrijden op één locatie. In het 'League path' van Ajax zitten zestien teams die worden onderverdeeld in vier groepen.

Loting
Op 24 juni werden de Ajax Vrouwen in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Kristianstads. De wedstrijd tegen de Zweedse opponent wordt donderdag 18 augustus vanaf 14:00 uur gespeeld. Bij een overwinning wacht op zondag 21 augustus om 13:00 uur de winnaar van het andere duel in de poule: Eintracht Frankfurt – Fortuna Hjørring.

Wordt ook deze wedstrijd winnend afgesloten dan gaat de ploeg van Suzanne Bakker door naar de tweede voorronde. Die wedstrijden vinden plaats op 20/21 september en 28/29 september.

Alles in Denemarken
Bij een nederlaag tegen Kristianstads treft de ploeg van Suzanne Bakker de verliezer van het andere duel in de poule. De wedstrijd om de derde en vierde plek in de groep wordt op zondag 21 augustus om 18:00 uur gespeeld. Alle wedstrijd worden afgewerkt bij Fortuna Hjørring in Denemarken.

Reis jij af naar Denemarken of ben je in de buurt en wil je tickets kopen? Dat kan. Kaarten kosten honderd Deense Kronen (€ 13,45). Kinderen onder de achttien mogen gratis naar binnen. De tickets zijn ook aan de deur verkrijgbaar en gelden voor de hele dag (donderdag en zondag).

Koop jouw ticket

De groepsfase van de UEFA Women's Champions League start op 19 oktober.

Gerelateerde artikelen

Rugnummer II 880

Rugnummers Ajax Vrouwen bekend

De Ajax Vrouwen spelen 18 augustus hun eerste officiële wedstrijd in de voorronde van de UEFA Women's Champions League tegen het Zweedse Kristianstads DFF. De rugnummers voor het nieuwe seizoen zijn bekend.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstra 880

Competitieschema bekend: Ajax Vrouwen openen tegen Fortuna Sittard

De Ajax Vrouwen starten de competitie op vrijdag 16 september met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Fortuna Sittard. Dat blijkt uit het competitieschema van de Azerion Vrouwen Eredivisie dat door de KNVB bekendgemaakt is. Het eerste competitieduel op sportcomplex de Toekomst begint om 19.30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwen1

Overtuigende generale voor de Ajax Vrouwen tegen Montpellier

De Ajax Vrouwen reizen met een goed gevoel af naar het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker won donderdag overtuigend de afsluitende oefenwedstrijd. Het Franse Montpellier werd met 4-1 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials