Overtuigende generale voor de Ajax Vrouwen tegen Montpellier

Ajaxvrouwen1
Ajaxvrouwen1

De Ajax Vrouwen reizen met een goed gevoel af naar het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker won donderdag overtuigend de afsluitende oefenwedstrijd. Het Franse Montpellier werd met 4-1 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Romée Leuchter zorgde met haar goal voor een 1-0-stand halverwege. Kort na rust kwamen de Fransen uit een corner op gelijke hoogte, maar de Ajax Vrouwen liepen alsnog uit naar een ruime zege. Liza van der Most tekende voor de 2-1, waarna Chasity Grant nog tweemaal toesloeg. Bij die laatste twee goals verzorgde Tiny Hoekstra het voorbereidende werk.

Coach Bakker hield een goed gevoel over aan de wedstrijd en sprak van een ‘dominant’ optreden. "We hebben deze week veel aandacht besteed aan de omschakeling na balverlies, om de bal hoog op het veld meteen terug te veroveren. Ik moet zeggen dat de meiden dat heel goed hebben gedaan. Een compliment voor de hele groep.”

Over een week voor het 'echie'
De Ajax Vrouwen spelen over precies een week (18 augustus) tegen het Zweedse Kristianstads DFF. Fortuna Hjørring en Eintracht Frankfurt zijn de mogelijke volgende tegenstanders.

Zonder zichzelf al rijk te rekenen, reizen de Ajacieden met de borst vooruit af naar het kwalificatietoernooi. Bakker: "Ik denk dat we een goed gevoel kunnen overhouden aan de wedstrijd tegen Montpellier, een ploeg net onder de bovenkant in Frankrijk. Als je ziet welke stappen we hebben gemaakt deze voorbereiding, dan geeft dat heel veel vertrouwen.”

Gerelateerde artikelen

Header Goed 880

In beeld | Internationals terug bij Ajax Vrouwen

Sherida Spitse, Romée Leuchter en Victoria Pelova hebben zich weer gemeld in Amsterdam. De internationals genoten na het Europees kampioenschap van hun vakantie en sloten maandag weer aan bij de groep.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant 1280 (1)

Ajax Vrouwen blijven foutloos in oefencampagne

De Ajax Vrouwen hebben ook de derde wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Suzanne Bakker was op sportcomplex de Toekomst met 5-0 te sterk voor KAA Gent. Vorige week wonnen de vrouwen nog met 1-2 van KRC Genk. De week daarvoor waren ze te sterk voor RSC Anderlecht: 5-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials