Debutant Martha: 'Dit is een droom voor elke jongen'

Ar'Jany Martha maakte donderdagavond zijn opwachting in Ajax 1. Daags na de 2-0-overwinning op FC Volendam blikt de twintigjarige linkspoot terug op zijn debuut. "Na de wedstrijd kon ik niet geloven wat er was gebeurd."

Tags

  • #Martha

Socials

"Ik kwam woensdag aan op de ArenA en ging me vervolgens omkleden. Toen kwam Richard (Witschge, red.) naar me toe en hij zei me dat de trainer me wilde spreken. Ik dacht meteen: dat is een goed teken. Vervolgens ben ik naar de meeting-ruimte gegaan en kreeg ik te horen dat ik zou starten", vertelde Martha.

Vanaf het moment dat de Ajacieden naar buiten gingen voor hun warming-up voelde het Ajax-talent spanning door zijn lichaam gieren. "Maar toen ik het eerste fluitsignaal hoorde was het alleen maar focus. Vanaf dat moment had ik geen spanning meer en ging ik gewoon lekker voetballen."

Ploeggenoten
Martha werd naar eigen zeggen goed geholpen door zijn ploeggenoten. "Ze hebben veel met me gesproken. Ze zeiden gewoon dat ik mijn ding moest doen en mijn focus erbij moest houden. Uiteindelijk ging het gewoon heel lekker en had ik een goede band met onder meer Steven Bergwijn."

De debutant staat sinds dit seizoen op de linksbackpositie. In voorgaande seizoenen bestreek hij vaak de rechterflank als vleugelaanvaller. "Dave Vos gaf me vertrouwen dat ik ook op deze positie kon spelen en daar ben ik hem erg dankbaar voor", aldus Martha. "Ik zie dat ik nu ook uit de voeten kan als linksback en het voelt ook fijn om daar te staan. Als aanvaller was ik ook al vaak aan het meeverdedigen, dus het zit wel in me."

Gerelateerde artikelen

Teamjuichen1920

Highlights Ajax – FC Volendam | Bergwijn breekt ban

Ajax heeft donderdagavond in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam winnend afgesloten. De Ajacieden boekten tijdens de eerste wedstrijd onder trainer John van ’t Schip een 2-0-overwinning. Aanvoerder Steven Bergwijn brak in de tweede helft de ban, waarna Chuba Akpom de eindstand bepaalde met zijn eerste treffer in het Ajax-shirt.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Juichplaat1920

Verslag | Ajax wint bij rentree Van 't Schip

Ajax is goed begonnen onder de nieuwe trainer John van ’t Schip. In de eigen Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Volendam. Het was de eerste wedstrijd onder de 59-jarige oefenmeester, die maandag is begonnen aan zijn klus. Dankzij de overwinning stijgt Ajax drie plekken op de ranglijst.

Tags

  • #AJAVOL

Socials