Debutanten Rasmussen en Fitz-Jim: 'Een mooi en trots moment'

Ajax opende zondag de tweede seizoenshelft met een teleurstellende remise bij NEC (1-1), maar voor Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim was het een dag om niet snel te vergeten. Het tweetal debuteerde voor Ajax 1.

Tags

  • #NECAJA

Socials

"Het was voor mij een heel mooi moment om mijn debuut te maken. Mijn vader zat op de tribune en hij was heel blij", begint Rasmussen. Ook Fitz-Jim genoot. "Mijn ouders waren er en familie en vrienden zaten thuis, een mooi moment. Aan het begin van het seizoen was dit een doelstelling van mij, dat het nu uitkomt is fijn." De middenvelder beseft het nog niet zo goed. "Misschien dat het over een paar dagen komt."

Last van zenuwen had de Deen niet. "Voorafgaand aan de wedstrijd wist ik dat de kans aanwezig was. Maar toen het bijna afgelopen was dacht ik dat het niet meer ging gebeuren, maar het lukte toch. Ik had het niet meer verwacht."

Fitz-Jim voelde wel spanning in het lichaam. "Niet in mijn hoofd, maar mijn benen voelde zwaar. Toen ik erin kwam was dat weg en kon ik door. Ik kreeg veel leuke reacties.” Het mooiste bericht na afloop kreeg Rasmussen van zijn moeder. "Ze zei dat ze trots was en van me houdt." De aanvaller wil nu meer. "Steeds meer minuten maken totdat ik hopelijk een keer een basisplek krijg."

Gerelateerde artikelen

Huntelaar Still 1280

Special 'The Hunter' | 'Bereikt, genoten, gestopt'

Klaas Jan Huntelaar, een superspits bij Ajax. In de special 'The Hunter' kijkt de Ajacied terug op zijn geweldige spelerscarrière in Amsterdam: van zijn komst in 2006 tot zijn productiviteit in de Klassiekers en van zijn band met Luis Suárez tot het droomseizoen 2018/2019.

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Alvarez1280 (1)

Samenvatting NEC – Ajax | Valse start van 2023

Ajax heeft zondagmiddag gelijkgespeeld op bezoek bij NEC. Ondanks de openingsgoal van Davy Klaassen na een sterke eerste helft kwam de thuisploeg in het tweede bedrijf alsnog langszij: 1-1. Daardoor verzuimde Ajax te profiteren van het puntenverlies van PSV, Feyenoord en AZ eerder dit weekend.

Tags

  • #NECAJA

Socials