Liveblog

Aan het verbinden . . .

Tadic: 'We moeten spelen zoals in de eerste helft'

  • Ajax heeft het eerste duel van 2023 met 1-1-gelijkgespeeld
  • Davy Klaassen maakte zijn 25e openingstreffer voor Ajax in de Eredivisie
  • Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen debuteerden voor de Amsterdammers

Liveblog

23:59

Woensdag zijn we terug!

Met de samenvatting sluiten we het liveblog af. NEC – Ajax eindigde vanmiddag teleurstellend in 1-1. Woensdag zijn we terug met een nieuw liveblog: dan wacht het KNVB Beker-duel uit bij FC Den Bosch.17:18

Keep your heads up, boys!


17:05

Tadic: 'We moeten spelen zoals in de eerste helft'

Tadic900 ??

Ook Tadic vond dat Ajax genoeg kansen had voor de overwinning. "Jasper Cillessen keepte vandaag heel erg goed en redde een paar keer knap", zei de Ajax-aanvoerder voor de camera van ESPN. "Onze eerste helft was goed en NEC creëerde niks. Zo moeten we spelen en daar moet ook de focus op liggen. Ik vind dat de vermoeidheid van sommigen geen excuus mag zijn, we moeten altijd voor de winst gaan."

De aanvoerder van Ajax ging ook in op het sterke spel van Francisco Conceição. "Hij doet het goed en liet dat vandaag ook zien. Ik ben er zeker van dat hij beter en beter gaat worden."


16:55

Schreuder: 'Het resultaat is niet goed'

Schreuder 900 ??

Na afloop stond Schreuder voor de camera van ESPN en werd hij gevraagd naar de valse herstart van zijn ploeg. "We maken onze kansen niet af, dat is de verklaring. We hamerden van tevoren op een frisse ploeg en zo zijn we ook gestart. Uiteindelijk moet je hier winnen, zeker kijkend naar alle kansen. Maar voor ons is het ook belangrijk hoe we spelen en hoe we op het veld staan. Als trainer neem ik dat mee. Dit moeten we blijven doen en dan komt het resultaat vanzelf."

"Na rust vond ik NEC beter voor de dag komen en zag je bij ons vermoeidheid", aldus Schreuder. "Een aantal jongens zaten er doorheen. Op het einde krijgen we nog twee goede kansen, het is jammer."

Met het oog op de wedstrijd tegen FC Den Bosch komende woensdag denkt Schreuder dat het uitvallen van Brobbey meevalt. "Maar we gaan zien wie er fit is, ook van de anderen die er vandaag niet bij waren."


16:29

FT // 1-1

Het is afgelopen. NEC – Ajax eindigt in 1-1, een teleurstellend begin van 2023 voor de Ajacieden.


16:26

Cillessen voorkomt 1-2 van Edson

Alvarezbalen900 ??

Daar is de voorsprong bijna via Edson Álvarez. Dusan Tadic geeft een piekfijne corner, waarna de Mexicaanse middenvelder de bal hard richting het doel kopt. NEC-doelman Cillessen weet de kopbal echter te keren.


16:24


16:23

4️⃣ minuten blessuretijd

Alvarez900

Ajax heeft nog vier minuten. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.


16:20

Tijd begint te dringen voor Ajax

Rensch900 2

De tijd tikt weg in het nadeel van Ajax. De stand is nog altijd 1-1 en de Ajacieden hebben nog maar een paar minuten.


16:13

Klaassen centimeters naast

Oh wat is Ajax hier dichtbij. Davy Klaassen mag uithalen vanaf randje zestien en krult de bal om Sandler heen, maar de inzet verdwijnt echt centimeters naast het NEC-doel.

Pech voor Ajax, dat nog ruim tien minuten heeft om puntenverlies af te wenden.

C'mon, boys!


16:11


16:08

Lucca kopt naast

Luccabalen900 ??

Lorenzo Lucca krijgt een kopkans na een vrije trap. De Italiaan lijkt in kansrijke positie te staan en knikt weliswaar naar de grond, maar de inzet gaat naast.

Hier had door de kopspecialist meer uitgehaald kunnen worden.


16:04


16:03

Voorzet van Timber in plaats van schot

Jurriën Timber stoomt op en gaat een één-tweetje aan met Dusan Tadic. De Ajax-verdediger geeft levert vervolgens een voorzet af, maar helaas te wild. Hierdoor verdwijnt de bal over de achterlijn.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Laatste training in aanloop naar NEC

De eerste wedstrijd van 2023 staat voor de deur: NEC-uit. De selectie van Alfred Schreuder trainde zaterdag voor het laatst in aanloop naar het duel met de Nijmegenaren op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Rullivideo

Aanwinst Rulli: 'Ik straal rust uit in het doel'

Gero Rulli is Ajacied. De Argentijnse sluitpost tekende vrijdag een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA. De kersverse wereldkampioen is blij om in Amsterdam te zijn. "Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Tags

  • #Rulli

Socials

Timberinterviewstill1280

Timber: 'Na twee weken had ik alweer zin om terug naar de club te gaan'

Vier foto's met Jurriën. Aan de hand van vier thema's blikken we met Jurriën Timber vooruit op het nieuwe jaar. De ambitieuze centrumverdediger is gebrand om er samen met zijn ploeggenoten een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. "Elke wedstrijd wordt vanaf nu een finale en dat begint zondag tegen NEC."

Tags

  • #Timber

Socials