#DEDICATED - Liza van der Most

2020 02 14 Ajax Vr ADO Den Haag 013
2020 02 14 Ajax Vr ADO Den Haag 013

Liza van der Most herstelt momenteel van een zware knieblessure. Met haar gaan we terug naar waar het voor de speelster van de Ajax Vrouwen allemaal begon: v.v. Papendrecht. De 26-jarige voetbalster vertelt over haar jeugdtijd bij Papendrecht, het 1e gesprek bij Ajax en het scheuren van haar kruisband.

Tags

  • #Dedicated
  • #AjaxVrouwen

Socials

Van der Most was pas 6 jaar toen ze, zoals ze het zelf zegt, als guppie begon met voetballen in Papendrecht. Bij de club uit Zuid-Holland voelde ze zich direct op haar plek. "Ik was direct one of the guys", merkte ze op. "Hoe ouder je wordt, hoe meer je merkt dat er verschil komt. Zo moest ik verplaatsen van kleedkamer: ik ging douchen in de kleedkamer van de scheidsrechter. Maar qua jongen/meisje voelde ik daar nooit een verschil."

Clubs op de stoep
Bij haar eerste voetbalclub werd haar talent direct opgemerkt. "Ik stond altijd bekend als 'dat snelle meisje'. Dat deed me goed. Ze zeiden dat ik niet onderdeed voor de jongens, integendeel zelfs. Zelf was ik vooral aan het genieten, omdat ik voetbal vooral heel leuk vond. Toen ik Papendrecht verliet kreeg ik pas echt het besef dat ik er veel meer uit kon halen dan gewoon lekker voetballen."

Na 2 jaar CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs, red.) stonden er verschillende clubs uit de Eredivisie Vrouwen op de stoep. Van der Most ging op gesprek bij FC Utrecht en ADO Den Haag. Ze had in 2012 bijna in Den Haag getekend tot een begeleider haar tipte. "Die zei dat Ajax ging beginnen met een vrouwenteam en dat ik nog heel even moest wachten."

Telefoontje van Ajax
Haar geduld werd beloond: Ajax belde. "Dat was een hele eer. Ik geloof dat Marleen Molenaar mij opbelde of ik op gesprek wilde. Ik hoefde daar geen seconde over na te denken. Ik heb het gesprek gedaan, maar wist gelijk wat mijn antwoord zou worden."

Inmiddels speelt ze al 8 jaar in Amsterdam, waarbij ze juist nu haar moeilijkste moment uit haar carrière kent. In februari raakte Van der Most zwaar geblesseerd aan haar knie in een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. "Het hoort er helaas bij. Het voelt voor mij alsof ik hier sterker uit ga komen. Het hoort bij topsport. Ik ben nu aan het revalideren, maar ik ben er nog lang niet. Maar ik weet zeker dat ik sterker terugkom dan ooit."

Tags

  • #Dedicated
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

1 Ajax Vr Twente Vr 013 970C7

Ajax Vrouwen en ABN AMRO samen op weg naar succes

ABN AMRO is al ruim 25 jaar als sponsor aan Ajax verbonden, waarvan ruim vijf jaar als hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen. Per 1 juli 2020 versterkt ABN AMRO dit hoofdsponsorschap om de Ajax Vrouwen de beste mogelijkheden en omstandigheden te bieden om optimaal te presteren en de weg richting de (Europese) top verder voort te zetten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

D504019 1

Deze speelsters versterken Ajax Vrouwen komend seizoen

Stefanie van der Gragt is aankomend seizoen weer in het shirt van de Ajax Vrouwen te bewonderen. De 27-jarige verdediger ruilt FC Barcelona in voor Ajax, waar ze in seizoen 2017-2018 al een jaar speelde. Naast Van der Gragt zijn Chasity Grant, Quinty Sabajo, Iris Stiekema en Nikita Tromp de nieuwe gezichten bij de Ajax Vrouwen. Keepster Claire Dinkla maakte afgelopen seizoen al haar debuut en maakt de definitieve overstap van het Talententeam naar de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Cid73074 Dedicated Desiree V Lunteren STILL 660X371

#DEDICATED - Desiree van Lunteren

Desiree van Lunteren is een van de grootste namen bij Ajax. Met haar gaan we terug naar de plek waar haar carrière begon: SV Almere. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen en over haar moeilijkste periode tijdens haar carrière.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl