Devyne Rensch winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee

Rensch8802
Rensch8802

Devyne Rensch is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020. De verdediger is daarmee de opvolger van Naci Ünüvar. Rensch nam de Abdelhak Nouri Trofee woensdagmiddag in ontvangst.

Tags

  • #Rensch

Socials

De prijs werd aan Rensch overhandigd door de familie van Abdelhak Nouri en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. De 17-jarige Ajacied speelde een uitstekend seizoen 2019/2020, waarin hij zich in Ajax O19 nadrukkelijk wist te onderscheiden.

Rensch: "Deze trofee gaat een mooie plek krijgen op mijn kamer. Ik heb er geen woorden voor. Ik had het echt niet verwacht. Ik zal jullie niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen."

Rensch, geboren in Lelystad, belandde op zijn dertiende in de jeugdopleiding van Ajax, via zijn amateurclub VV Unicum. In de jaren erna ontwikkelde zich tot een sterke en balvaardige verdediger. Rensch debuteerde nog niet in Ajax 1, maar deed in de voorbereiding op het huidige seizoen al wel meerdere malen mee. In het oefenduel tegen Red Bull Salzburg maakte hij een knappe goal. Voor Jong Ajax speelde hij tot nu toe acht wedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte.

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali: "Devyne is een veelzijdige verdediger. Hij is multifunctioneel inzetbaar achterin. Wat hem een Ajax-verdediger maakt, is dat hij in balbezit ook goed is."

"Hij is een evenwichtige jongen en stelt zich leerbaar op. Hij heeft een rustige persoonlijkheid. Dat is misschien ook een aandachtspunt voor de komende periode. Als centrale verdediger moet je ook bepaalde leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Daar is hij nu druk mee bezig. Ik denk dat jongens van Ajax 1 hem daarbij helpen. Hij heeft dus een prima omgeving om de volgende stappen te zetten."

Gerelateerde artikelen

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials