Dit is Ajax' jongste Esporter: 'Jongens van andere clubs vinden het gaaf hoe alles bij ons gaat'

Finn Donderwinkel is de jongste Esporter van Ajax. Omdat het nieuwe seizoen van de KPN eDivisie dinsdagavond van start gaat, vinden we het wel eens tijd om kennis te maken met de zeventienjarige. "Als jongetje droom je ervan om profvoetballer te worden. Dat is niet gelukt. Als je dan op deze manier voor de club uit mag komen, is dat wel bijzonder."

Tags

  • #Esports

Socials

Donderwinkel won in mei 2021 de Ziggo eBattle en sleepte destijds een contract binnen bij Ajax. "Dat was de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière." Daarna kwam de gamer uit voor Ajax in de eDivisie. "Daarmee speelde ik in de competitie waar ik altijd al in wilde spelen."

De Esporter uit Gelderland is een trots Ajacied inmiddels. "Er zijn hier binnen Ajax zoveel mensen mee bezig. Jongens van andere clubs vinden het gaaf hoe alles bij ons gaat. We hebben een FIFA-coach en een personal trainer voor het sporten. Ajax vindt het heel belangrijk dat wij gewoon fit zijn."

Tips and tricks
Nu Donderwinkel al anderhalf jaar Ajacied is heeft hij wel tips voor toekomstige gamers die zijn niveau willen halen. "Je moet sowieso plezier houden in het spelen. Verder moet je vooral dingen oefenen waar je niet zo goed in bent. En niet gewoon random potjes spelen."

Gerelateerde artikelen

Fifa 23 II 1280

FIFA 23 Rating Reveal | Welke stats horen bij wie?

Met FIFA 23 voor de deur zijn de nieuwe ratings voor alle Ajax-spelers bekend. Brian Brobbey, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Steven Bergwijn gaan onder leiding van host Aviv Levy de strijd aan en raden welke stats bij welke speler horen in de FIFA 23 Rating Reveal.

Tags

  • #FIFA23

Socials

Ajax Esports X Mediamarkt 1280

MediaMarkt official Ajax Esports partner

MediaMarkt en Ajax hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. MediaMarkt is het komende Esports-seizoen Official Ajax Esports Partner. MediaMarkt gaat op diverse manieren bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Ajax Esports. Ajax gaat MediaMarkt helpen in hun ambitie om dé plek te worden en blijven voor alles wat gamers nodig hebben.

Tags

  • #Esports

Socials