Edson Álvarez verlengt contract bij Ajax

Alvarez
Alvarez

Ajax en Edson Álvarez hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De vorige overeenkomst liep tot en met 30 juni 2024. De vernieuwde verbintenis van de verdedigende middenvelder loopt tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Álvarez werd op 24 oktober 1997 geboren in Tlalnepantla de Baz en kwam in 2019 over van het Mexicaanse Club América. Op 17 augustus 2019 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd VVV-Venlo – Ajax, een duel dat eindigde in 1-4. 

De Mexicaans international speelde tot nu toe 73 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin zes doelpunten.

Strijdend naar sleutelrol
Álvarez legde bij Ajax een lange en soms moeilijke weg af naar een basisplaats. In zijn eerste seizoen begon hij voortvarend: hij luisterde zijn UEFA Champions League-debuut op met een doelpunt en stond geregeld in de basis. Kort voor het uitbreken van de coronacrisis verloor hij die basisplek echter. 

Maar Álvarez zou het tij keren. In de loop van de eerste seizoenshelft van de afgelopen voetbaljaargang greep hij zijn kans. Na de winterstop blonk de Mexicaan uit in meerdere duels in de UEFA Europa League en speelde hij een belangrijke rol in het winnen van de dubbel. 

Ook in het huidige seizoen is Álvarez van grote waarde op het Ajax-middenveld. Het leverde de 50-voudig international van Mexico zijn nieuwe contract op. 

Tags

  • #Álvarez

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarezmartinez

Álvarez en Martínez | 'Deze vriendschap is voor altijd'

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over in een koud Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez
  • #Martínez

Socials

STILL5SEC

5 Second Rule #5 | Martínez tegen Álvarez

In de vijfde aflevering van onze rubriek 5 Second Rule zijn Lisandro Martínez en Edson Álvarez de deelnemers. Wie is het scherpst en het snelst? En pakt één van hen de koppositie?

Tags

  • #Martínez
  • #Álvarez

Socials