Op deze manier kan Jong Ajax een periodetitel binnenhalen

Jongajaxduimpjes1280
Jongajaxduimpjes1280

Jong Ajax is aan een fantastische reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al negen wedstrijden ongeslagen. De tweede periode ligt daarom voor het grijpen. Winst op bezoek bij TOP Oss volstaat vrijdag voor de Ajacieden.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Stand
1. Jong Ajax 9-23
2. Excelsior 9-22
3. FC Volendam 9-21
4. ADO Den Haag 9-19

Welke scenario’s zijn precies mogelijk?

Jong Ajax wint
Als Jong Ajax in Brabant wint, dan is de periodetitel een feit. De Amsterdamse talenten hebben dan 26 punten gehaald uit tien duels en zijn daardoor niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Jong Ajax speelt gelijk
Ook als Jong Ajax gelijkspeelt, is er nog een mogelijkheid om de periodetitel te winnen. Ook Excelsior en FC Volendam zijn dus nog in de race. De Rotterdammers volgen op één punt. Het Volendam van oud-Ajacied Wim Jonk heeft twee punten achterstand op Jong Ajax.

Als ook beide ploegen tegen puntenverlies aanlopen vrijdagavond, heeft Jong Ajax alsnog de periodetitel binnen. Excelsior treft de nummer twaalf van de competitie in Rotterdam: MVV. FC Volendam speelt thuis tegen Jong PSV

Jong Ajax verliest
Als Jong Ajax verliest van Top Oss, dan zijn de Amsterdammers afhankelijk van de resultaten op andere velden. Excelsior heeft dan tegen MVV al genoeg aan een gelijkspel om Ajax voorbij te gaan. Het doelsaldo van de Rotterdammers is beter (+15 tegenover +13).

Mocht Excelsior de punten delen met MVV en FC Volendam wint, dan zijn de Volendammers alsnog periodekampioen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Jongajax12

Highlights Jong Ajax - FC Emmen

Jong Ajax deed op een regenachtig sportcomplex de Toekomst goede zaken tegen FC Emmen. Dankzij een treffer van aanvoerder Youri Regeer werd het 1-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumbja2

Verslag | Jong Ajax in waterballet voorbij FC Emmen

Jong Ajax is op een regenachtig sportcomplex de Toekomst geklommen naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In een wedstrijd zonder veel grote kansen bleek een goal van aanvoerder Youri Regeer genoeg om FC Emmen met 1-0 te verslaan.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Fitzjim14questions

Kaal scheren of blonderen? | 14 vragen aan Kian Fitz-Jim

In de rubriek 14 Questions leggen we Kian Fitz-Jim veertien vragen en dilemma's voor. Wat doet hij als eerste na een training? Wie is bij Ajax zijn grote voorbeeld of naar welke muziek luistert hij het liefst?

Tags

  • #14Questions
  • #Fitz-Jim

Socials