Dit moet jij weten over de UEFA Women's Champions League-loting

Noordam 1280
Noordam 1280

De Ajax Vrouwen weten vrijdagmiddag wie de tegenstander wordt in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Om 13:00 uur wordt er in het Zwiterse Nyon geloot. Naast Ajax zitten er nog 57 andere clubs in de koker. De eerste wedstrijden in het Europese toernooi worden op 18 en 21 augustus gespeeld.

Tags

  • #UWCL

Socials

De Ajax Vrouwen hebben zich als de nummer twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen geplaatst voor het 'League path'. Dat is één van de twee routes richting de groepsfase, die in oktober start. Voor die groepsfase hebben alleen Olympique Lyon, FC Barcelona, VfL Wolfsburg en Chelsea zich direct geplaatst.

Uitleg kwalificatie
De kwalificatie voor de groepsfase is opgesplitst in twee secties. De beide 'paden' bestaan uit mini-toernooien met daarin eenmalige knock-outwedstrijden op één locatie . In het 'League path' van Ajax zitten zestien teams die worden onderverdeeld in vier groepen. De halve finale van de eerste voorronde is op 18 augustus, de finale en de play-offs om de derde plaats worden gespeeld op 21 augustus.

De Ajax Vrouwen zitten in pot 1 en hebben een geplaatste status waardoor ze als thuisteam starten aan de halve finale van de eerste voorronde. Clubs die de eerste ronde overleven plaatsen zich voor de tweede voorronde. Die wedstrijden vinden plaats op 20/21 september en 28/29 september.

De groepsfase van de UEFA Women's Champions League start op 19 oktober. De finale van de Champions League voor vrouwen wordt gespeeld in Eindhoven in het stadion van PSV.

Gerelateerde artikelen

Kelly1

Reportage | Veel lol en optimisme bij 'debuut' Ajax Vrouwen Zaterdag 1

Voor de Ajax Vrouwen Zaterdag 1 was het een gedenkwaardige zondag. In het jubileumweekend dat 25 jaar de Toekomst werd gevierd, speelde het onlangs opgerichte team zijn eerste wedstrijd. In deze reportage krijg je een fraai kijkje in hoe dat officieuze debuut verliep onder leiding van coach Kelly Zeeman.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ashleigh Weerden 1280

Ashleigh Weerden tekent bij de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Ashleigh Weerden over haar overgang naar de Ajax Vrouwen. De 23-jarige buitenspeler tekent een contract voor twee seizoenen. De overeenkomst gaat in op 1 juli en duurt tot en met 30 juni 2024. Weerden speelde de afgelopen twee jaar bij het Franse Montpellier.

Tags

  • #Weerden

Socials

Schaal 880

Ga op de foto met de kampioensschaal

Wil jij op de foto met de kampioensschaal van het seizoen 2021/2022? Zaterdag 25 juni is het mogelijk om in de Ajax Fanshop naast de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA met het zilverwerk op de foto te gaan.

Tags

  • #XXX6

Socials