Zo kijkt Brobbey naar een aantal collega-topspitsen: 'Hij is een baas in het veld'

Brian Brobbey is na het duel met RKC Waalwijk de eigenaar van een prachtige statistiek: met een goal in elke 64 minuten is hij de meest trefzekere spits in de Eredivisie ooit. Een goed moment dus om met hem te praten over een aantal topspitsen van vroeger en nu.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Karim Benzema
"De beste van de wereld. Hij kan uitzakken en meevoetballen. Hij heeft ook een fantastische uitstraling. Het is lastig om je team te kunnen dragen, hij kan dat. Ik zou hem wel willen leren kennen en advies vragen. Hoe kan hij zo rustig blijven voor de goal?"

Zlatan Ibrahimovic
"Een oud-Ajacied, maar ik heb hem hier nooit zien spelen. Alleen bij Manchester United en AC Milan heb ik hem zien spelen. Hij heeft 'overal schijt aan'. Dat is best moeilijk als profvoetballer. Zlatan speelt nog op zijn veertigste. Maar dan ben ik wel klaar."

Didier Drogba
"Dit is echt een fantastische spits. Hij kan vrije trappen nemen, is tweebenig, kan koppen, draait goed weg bij zijn tegenstander en is een baas in het veld. Ik keek altijd op YouTube naar hoe hij dingen deed. Ik was echt fan van hem. Ik zou zo willen kunnen koppen als Drogba, dat zou ik wel willen leren."

Klaas Jan Huntelaar
"We hadden een hele goede band met elkaar toen we met elkaar samenspeelden. Ook al hadden we af en toe wel eens ruzie. We hebben respect voor elkaar. Hij was mijn mentor. We gingen dan samen beelden kijken en dan liet hij mij zien wat er beter kon."

"Zijn linkerbeen was ook altijd goed. Dat zou ik ook wel willen hebben. Ik vind eigenlijk dat Klaas Jan zijn voetbalschoenen aan moet trekken en ons spitzentraining moet geven."

Erling Haaland
"Hij is snel en sterk. Sterker dan ik. Hij heeft ook nog zijn lengte mee. Haaland is moeilijk te verdedigen. Hij scoort ook nog eens in de zwaarste competitie."

Gerelateerde artikelen

Pasveer1280 (1)

Liveblog | Pasveer: 'Moeten meer lef tonen'

Ajax speelt woensdagavond vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Liverpool. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit belangrijke vijfde groepsduel in de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Training Day 1280

Training Day | Ajax klaar voor clash met Liverpool

Ajax – Liverpool staat voor de deur. De Ajacieden werkten dinsdag de afsluitende training af in aanloop naar het vijfde groepsduel in de UEFA Champions League. Na de oefensessie op de Toekomst schoven Alfred Schreuder en Remko Pasveer aan voor de persconferentie.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials