Dobrodošli Josip | Rijzende ster Šutalo

Header2
Header2

Josip Šutalo mag zich officieel Ajacied noemen. De verdedigende versterking van Ajax werd geboren in Bosnië en Herzegovina, maar groeide op in Kroatië. De ster van Šutalo rijst snel en de ambities van de rechtsbenige centrumverdediger zijn groot. Maar wie is deze nieuwe Ajacied eigenlijk? Tijd om de 23-jarige Kroatisch international beter te leren kennen.

Tags

  • #Šutalo

Socials

Šutalo ziet op 28 februari 2000, enkele weken voor de honderdste verjaardag van Ajax, het levenslicht in Čapljina, een klein stadje in Bosnië en Herzegovina. De jonge Josip verhuist al vroeg met zijn familie naar Kroatië, waar hij ingeschreven wordt bij de voetbalclub NK Neretva. Het talent van Šutalo blijft niet lang onopgemerkt. Dinamo Zagreb pikt hem op uit de stad Metković en voegt de Ajax-aanwinst toe aan zijn jeugdopleiding.

Op huurbasis ervaring opgedaan
De talentvolle rechtspoot speelt jaren in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, waarna Šutalo in de zomer van 2018 aansluit bij de beloftenploeg. Na ervaring opgedaan te hebben in het tweede elftal, besluit de recordkampioen van Kroatië in de winter van 2021 zijn talentvolle verdediger voor een half jaar te stallen bij NK Istra, dat uitkomt in de hoogste Kroatische divisie. Hij maakt een stormachtige ontwikkeling door en speelt 26 duels, alvorens de centrumverdediger terugkeert naar Dinamo Zagreb.

De carrière van Šutalo gaat vanaf zijn terugkeer in de hoofdstad van Kroatië crescendo. Het dan 21-jarige talent knokt zich in de basisopstelling bij Dinamo Zagreb, schittert tijdens Europese duels en wordt in de zomer van 2022 door bondscoach Zlatko Dalić opgeroepen voor de nationale ploeg van Kroatië. De teller staat inmiddels op acht interlands. Met vier landstitels, één nationale beker, twee Kroatische Supercups en een bronzen medaille op het WK, is de prijzenkast van Šutalo al aardig gevuld. Bij Ajax hoopt hij zijn palmares verder uit te kunnen breiden.

Kroatië
De Kroatisch international gaat in Amsterdam samenspelen met zijn landgenoot Jakov Medić, die deze zomer de overstap van St. Pauli naar Ajax maakte. In het verleden stonden er nog drie andere spelers met een Kroatisch paspoort onder contract in de Nederlandse hoofdstad: Joey Didulica, Dominik Kotarski en Robert Muric. Šutalo is de vijfde Kroaat in Amsterdamse dienst.

Gerelateerde artikelen

Sutaloisinadam1920

POV: Šutalo, welkom bij Ajax

Van Zagreb naar Amsterdam. Josip Šutalo komt over van Dinamo Zagreb en heeft inmiddels zijn contract getekend bij zijn nieuwe club Ajax. We kijken mee hoe Šutalo’s eerste stappen bij Ajax eruitzagen.

Tags

  • #Šutalo

Socials

PB Header 1920

Ajax rondt transfer Šutalo af

Ajax heeft de transfer van Josip Šutalo afgerond. De 23-jarige verdediger komt over van Dinamo Zagreb en tekent een contract met een looptijd van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Šutalo

Socials

AJAX Sutalo Announce 1920X1080

Ajax en Dinamo Zagreb bereiken akkoord over Sutalo 

Ajax en Dinamo Zagreb hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Josip Sutalo naar Ajax. De clubs kwamen een transfersom overeen waarbij Ajax € 20,5 miljoen betaalt aan Dinamo Zagreb. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 23,5 miljoen.

Tags

  • #Sutalo

Socials