POV: Šutalo, welkom bij Ajax

Van Zagreb naar Amsterdam. Josip Šutalo komt over van Dinamo Zagreb en heeft inmiddels zijn contract getekend bij zijn nieuwe club Ajax. We kijken mee hoe Šutalo’s eerste stappen bij Ajax eruitzagen.

Tags

  • #Šutalo

Socials

Šutalo reist, kort na het kwalificatieduel voor de UEFA Champions League met AEK Athene, af naar Amsterdam. Hij is zelfs nog trefzeker in zijn laatste wedstrijd voor Dinamo Zagreb. Voldoende is het niet om zijn oude club naar de volgende ronde te loodsen want dankzij twee late goals van de Grieken (2-2) wint AEK Athene over twee duels met 4-3.

Amsterdam
De verdediger arriveert in Nederland om vervolgens zijn weg te vervolgen naar sportcomplex de Toekomst. De taxichauffeur zet Šutalo af bij zijn nieuwe trainingscomplex voor de komende tijd. Kennismaken met de nieuwe aanvoerder is het eerste wat hij doet: bij de auto’s heet Steven Bergwijn Šutalo met een brede glimlach welkom.

Hierna is het tijd om binnen te gaan kijken. Hij ontmoet doelman én andere nieuweling Diant Ramaj in de gym en maakt zich vervolgens klaar om zelf te gaan bewegen. Samen met de arts ondergaat Šutalo alle medische tests.

De ronde op de Toekomst wordt verder ingezet, nadat de Kroaat zich even heeft opgefrist. Begeleid door enkele attente clubmensen neemt Šutalo een kijkje bij het trainingsveld waar zijn nieuwe teamgenoten bezig zijn. Na Bergwijn komen mede-verdedigers Jorrel Hato en Devyne Rensch even langs om zich voor te stellen. Ook technisch manager Klaas Jan Huntelaar wenst Šutalo, bij het verlaten van het sportcomplex, nog even succes.

Na de eerste indrukken wordt de chauffeur snel ingeruild voor een eigen bolide. Šutalo mag een nieuwe auto uitkiezen bij partner BMW en Van Poelgeest. Met de aanwinst verplaatst de Kroaat zich naar de Johan Cruijff ArenA.

Aangekomen bij ‘zijn’ nieuwe thuis kan de Kroaat niet onder zijn populariteit uit en voorziet hij enkele jonge Ajacieden van zijn eerste handtekeningen op Nederlandse bodem. Šutalo wordt welkom geheten door de persafdeling en krijgt een uitgebreide rondleiding door het stadion. De Kroaat wordt bijgepraat over enkele Ajax-iconen die hem voor gingen en ooit furore maakten in het wit-rood-wit.

Daarna is het tijd voor een kijkje in de kleedkamer én het belangrijkste: zijn nieuwe shirt. Het heilige Ajax-shirt hangt vanaf nu ook om Šutalo’s schouders en de Kroaat gaat spelen met rugnummer 37. Het tricot wordt netjes teruggelegd en de verdediger wordt gewezen naar zijn strijdtoneel: het veld van de Johan Cruijff ArenA. Aandachtig rondkijkend neemt hij de eerste indrukken van het stadion tot zich en voordat hij het veld verlaat strijkt Šutalo kort door het versgemaaide gras. Het gras waar hij de komende jaren zijn kunsten gaat vertonen.

De krabbel wordt gezet met onder meer directeur voetbalzaken Sven Mislintat die hem vol enthousiasme welkom heet bij de club. De Duitser ontvangt de aanwinst hartelijk, geeft Šutalo een stevige handdruk na de handtekening en poseert trots voor de fotograaf. 

Het is tijd voor de rest van de media. Šutalo wordt uitvoerig vastgelegd op beeld en beweegt zich tot slot naar de camera waar hij zijn allereerste interview gaat geven als Ajacied. Net zoals één van de grootste Ajacieden Sjaak Swart hem feliciteert met zijn transfer is het duidelijk na Šutalo’s eerste stappen in Amsterdam: Josip Šutalo, welkom bij Ajax.

Gerelateerde artikelen

PB Header 1920

Ajax rondt transfer Šutalo af

Ajax heeft de transfer van Josip Šutalo afgerond. De 23-jarige verdediger komt over van Dinamo Zagreb en tekent een contract met een looptijd van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Šutalo

Socials

AJAX Sutalo Announce 1920X1080

Ajax en Dinamo Zagreb bereiken akkoord over Sutalo 

Ajax en Dinamo Zagreb hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Josip Sutalo naar Ajax. De clubs kwamen een transfersom overeen waarbij Ajax € 20,5 miljoen betaalt aan Dinamo Zagreb. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 23,5 miljoen.

Tags

  • #Sutalo

Socials

Header2

Dobrodošli Josip | Rijzende ster Šutalo

Josip Šutalo mag zich officieel Ajacied noemen. De verdedigende versterking van Ajax werd geboren in Bosnië en Herzegovina, maar groeide op in Kroatië. De ster van Šutalo rijst snel en de ambities van de rechtsbenige centrumverdediger zijn groot. Maar wie is deze nieuwe Ajacied eigenlijk? Tijd om de 23-jarige Kroatisch international beter te leren kennen.

Tags

  • #Šutalo

Socials