Dubbel gevoel bij Taylor: 'Thuis wil je gewoon altijd winnen'

Kenneth Taylor baalde na afloop van Ajax - PSV van het resultaat. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 1-1, maar volgens de middenvelder had er meer ingezeten. "We hebben kansen gehad om te winnen."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

In de openingsfase draaide het goed bij de Ajacieden, zag ook Taylor. "Ik denk dat we fel begonnen en goed de duels pakten. We hadden zoals elke wedstrijd een plan en dat voerden we gewoon goed uit."

Kansen op meer
Steven Berghuis bracht de Ajacieden op voorsprong, maar in de 34e minuut kwam PSV langszij via Luuk de Jong. "Ik denk dat we kansen hebben gehad om te winnen”, stelde Taylor. “Ik zelf ook: een keer pakte de keeper ‘m goed en de ander moet gewoon op doel. Dan is het een goal."

Taylor liet daarmee na zichzelf te belonen. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde, alleen jammer van vooral die ene grote kans. Die moet er gewoon in. Daar baal ik wel van."

Al met al was het een ‘zware wedstrijd’, aldus Taylor. “Veel jongens hadden volgens mij ook kramp. Je speelt deze wedstrijden met het hart, want je wil ze gewoon winnen voor de club en iedereen die Ajax support. En natuurlijk voor jezelf en het team.”

Onder de indruk van Henderson
In de Johan Cruijff ArenA debuteerde Jordan Henderson met verve. Taylor toonde zich in meerdere opzichten van de Engelsman onder de indruk. "Hij doet heel veel dingen tegelijk en daaraan merk je dat hij heel ervaren is. Hij is niet alleen met zichzelf bezig, maar ook met iedereen om hem heen.”

Maar ook voetballend klopte het bij Henderson. “Met alles eigenlijk: bal aannemen, wegdraaien, op het juiste been inspelen. Ik denk dat als je naar hem kijkt je dat wel ziet. Mij viel het gelijk op.”

Gerelateerde artikelen

Brobbeyinduel1920

Brobbey na gelijkspel: 'Een lastig potje'

Dit is het liveblog van Ajax - PSV. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 1-1. Voor Ajax scoorde Steven Berghuis. Lees hier alles terug over het treffen met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Hlynsson1920

In beeld | Ajax - PSV

Ajax heeft het competitieduel met PSV zaterdagavond met 1-1-gelijkgespeeld. In dit artikel vind je foto's terug van de wedstrijd in Amsterdam.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

REACTIES AJAX PSV Md

Van 't Schip: 'Het was een vechtwedstrijd'

John van 't Schip keek zaterdagavond met een tevreden gevoel terug op het 1-1-gelijkspel tegen PSV. De hoofdtrainer was te spreken over de ontwikkeling van zijn ploeg. "We moeten nog een hele boel verbeteren, maar er zit wel heel veel groei in dit elftal. Dat is mooi om te zien."

Tags

  • #AJAPSV

Socials