Van 't Schip: 'Het was een vechtwedstrijd'

John van 't Schip keek zaterdagavond met een tevreden gevoel terug op het 1-1-gelijkspel tegen PSV. De hoofdtrainer was te spreken over de ontwikkeling van zijn ploeg. "We moeten nog een hele boel verbeteren, maar er zit wel heel veel groei in dit elftal. Dat is mooi om te zien."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Van ’t Schip had een 'echte vechtwedstrijd' gezien, in een prachtige entourage. "Het was echt de sfeer van een Europa Cup-avond. Wat dat betreft geweldig. De jongens hebben fantastisch standgehouden en daarnaast de beste kansen gehad om op het laatst nog de wedstrijd te beslissen. Dan moet je ook een beetje geluk hebben."

"Zij hadden natuurlijk nog die kopbal van Luuk de Jong op de lat en een andere kopbal waar Diant Ramaj goed bij zat", vervolgt Van ’t Schip. "Maar wij hadden ook heel goede kansen: Brobbey 1-op-1 met de keeper, Taylor en Berghuis nog een keer. Het ging op zich gelijkop. Dan moet je ook kunnen zeggen: 'dit punt nemen we mee en we gaan toewerken naar de volgende wedstrijd met heel veel vertrouwen uit een wedstrijd als vandaag'."

Belangrijke Henderson
Van ’t Schip toonde zich tevreden over het eerste optreden van Jordan Henderson in Amsterdamse dienst. "Hij is één fit en hij is ook belangrijk in het coachen en neerzetten van het elftal”, stelde de coach van Ajax genoegzaam vast.

"Daarnaast is hij rustig en comfortabel aan de bal. Als je het dan negentig minuten in zo’n wedstrijd zo volhoudt: na toch een hele tijd niet spelen en niet trainen in een groep, in een elftal bovendien wat hij nog niet echt kent. Dan denk ik dat hij mag terugkijken op een goede prestatie."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbeyinduel1920

Brobbey na gelijkspel: 'Een lastig potje'

Dit is het liveblog van Ajax - PSV. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 1-1. Voor Ajax scoorde Steven Berghuis. Lees hier alles terug over het treffen met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Hlynsson1920

In beeld | Ajax - PSV

Ajax heeft het competitieduel met PSV zaterdagavond met 1-1-gelijkgespeeld. In dit artikel vind je foto's terug van de wedstrijd in Amsterdam.

Tags

  • #AJAPSV

Socials