Dubbelslag Tromp helpt Ajax Vrouwen langs ADO

Copyright Proshots 9886326
Copyright Proshots 9886326

Ajax Vrouwen heeft goede zaken gedaan op bezoek bij ADO Den Haag. Na een aarzelende start, was het in de tweede helft raak: 0-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Op bezoek bij ADO was Ajax de meest dominante partij, maar creëerde de ploeg maar mondjesmaat kansen in het eerste bedrijf. In de elfde minuut werd er een doelpunt van Victoria Pelova afgekeurd wegens buitenspel.

Na een klein half uur spelen kreeg Tromp een mogelijkheid, maar haar schot miste kracht en keeper Barbara Lorsheyd kon de inzet keren.

00:00/00:00
  • Auto

Hoewel er voor beide doelen dus weinig gebeurde, was de eerste helft wel degelijk onderhoudend. Ajax leverde, evenals de Haagse tegenstander, veel strijd en was op zoek naar een openingsteffer.

Hoewel er voor beide doelen dus weinig gebeurde, was de eerste helft wel degelijk onderhoudend. Ajax leverde - evenals de Haagse tegenstanders - veel strijd en was op zoek naar een openingsteffer.

Tromp slaat weer toe
Kort na rust brak Ajax al snel de ban. Nikita Tromp, afgelopen periode al vaker trefzeker, vond het net op aangeven van Quinty Sabajo.

In de fase erna ging Ajax geduldig op zoek naar een tweede treffer. En die kwam er ook. In de 70e minuut was het alweer Tromp die scoorde; een afvallende bal stuitte hoog op en na een sprong plukte ze de bal uit de lucht. Lorsheyd was volledig kansloos op de inzet.

Daarmee was het pleit beslecht. Het slotakkoord kwam in de 84e minuut van Jonna van de Velde en was van grote klasse. Na een mooie aanname vond ze met een afstandsschot de bovenhoek.

ADO Den Haag - Ajax Vrouwen 0-3 (0-0) 
48. Tromp 0-1
70. Tromp 0-2
84. Van de Velde 0-3

Ajax Vrouwen
Kop, Van der Gragt, L. Bakker, Van den Bighelaar, Dijkstra, Grant (77. Van de Velde), Van Diemen, Tromp, Sabajo (77. Bakker), Pelova (87. Munsterman), De Sanders (87. Zeeman)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Goalofthemonthtromp

Goal of the Month | Tromp pakt Lasse Schöne Trophy

Nikita Tromp is de winnaar geworden van de Lasse Schöne Trophy. De speelster van de Ajax Vrouwen maakte de mooiste goal van de maand oktober. De Goal of the Month is powered by CST.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials

Kop 2 (1)

Kop en Van der Gragt stellen EK-ticket veilig met Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijdagavond overtuigend voor het EK geplaatst. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had aan een overwinning genoeg om een ticket veilig te stellen en slaagde ruimschoots in die opdracht. Estland werd in Groningen met 7-0 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwenbox

Vrouwen Eredivisie zo snel mogelijk hervat

De Vrouwen Eredivisie gaat de komende weken alsnog door. Dat maakte Minister Van Arkel (VWS) woensdagavond bekend en is door de KNVB nu officieel gecommuniceerd. Eerder werd nog gemeld dat de competitie tijdelijk werd stilgelegd vanwege de extra coronamaatregelen die dinsdagavond zijn afgekondigd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl