Eerste profcontract maakt Milovanović trots: 'Blind is mijn voorbeeld'

Mateja Milovanović zette vrijdag een handtekening onder zijn eerste profcontract bij Ajax. "Hier heb ik een tijdje op gewacht. Dit is een mooie beloning."

Tags

  • #Milovanovic

Socials

Sinds zijn komst van de Sparta-jeugd naar sportcomplex de Toekomst in 2018 is de tiener met Servische roots een sterkere voetballer geworden. "Fysiek en mentaal ben ik echt beter geworden bij Ajax."

Milovanović typeert zichzelf als een complete verdediger. "Ik ben rustig aan de bal en heb een goede inspeelpass. Ik sta ook mijn mannetje als verdediger. Bij Ajax 1 kijk ik graag naar Daley Blind. Ik kan mezelf heel erg terugvinden in de passes die hij speelt tussen de linies. Ik keek daarnaast veel naar Sergio Ramos in zijn tijd bij Real Madrid."

Rolmodellen bij Ajax 1
Niet alleen Blind is een voorbeeld voor Milovanovic. Ook Dusan Tadic, die net als de verdediger de Servische nationaliteit heeft, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de tiener.

"Van hem kan ik heel veel leren. Vooral zijn leiderschap. Als Ajax scoort zie je hoe hij iedereen bij elkaar roept om het met elkaar te vieren. Daarin zie je wat voor soort leider hij is binnen Ajax. Dat vind ik mooi om te zien."

De twee spraken elkaar al regelmatig op sportcomplex de Toekomst. "Dan praten we even Servisch met elkaar. De vorige keer was er een teamgenoot bij. Die begreep niet wat er gebeurde", lacht Milovanović. "Hij vroeg aan mij wanneer ik bij het eerste kom. Ik zei dat ik hoopte dat het zo snel mogelijk zou gebeuren."

Gerelateerde artikelen

GOALJUICHEN

Ajax O18 hervat UEFA Youth League met mooie zege

Ajax O18 heeft het tweede duel in de UEFA Youth League met 3-1 gewonnen van Besiktas. De talenten van trainer Dave Vos hadden, op enkele Turkse oprispingen na, geen kind aan Besiktas.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Juichen Ajax O18 Besiktas Van Axel Dongen 880

Highlights Ajax O18 - Besiktas O18 | Overtuigende overwinning

Na het gelijkspel twee weken geleden van Ajax O18 in de UEFA Youth League, heeft de ploeg van Dave Vos nu drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Besiktas. Dankzij goals van Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen en Gabriël Misehouy won Ajax O18 met 3-1.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Ajaxo18 Juichen

Toekomstperspectief | 'O18 wil mensen inspireren'

Bij Ajax O18 wordt de laatste stap naar het betaald voetbal gemaakt. Daarbij wordt aanvallend voetbal gekoppeld aan resultaat, maar de spelers willen ook anderen inspireren met hun spel.

Tags

  • #AjaxO18

Socials