Eiting terug naar Johan Cruijff ArenA: 'Kleedkamer van uitploeg nog nooit gezien'

Carel Eiting speelt voor het eerst sinds zijn vertrek uit Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA. Als aanvoerder van FC Volendam treft hij donderdagavond Ajax. "Ik heb nog geen toss gewonnen als captain."

Tags

  • #Eiting
  • #AJAVOL

Socials

Het is niet de eerste keer dat Eiting zijn oude club treft. Op 8 oktober 2022 kwam Ajax op bezoek in Volendam. "Het was een leuke wedstrijd voor ons en voor het publiek omdat we terugkwamen van een grote achterstand. Op één haar na maakten we zelfs gelijk."

Respect
De oud-Ajacied scoorde in dat duel ook nog. "Dat ging allemaal heel snel, want ik rende terug naar de middenstip. Dat deed ik met alle respect voor de club waar ik lang heb gespeeld. Na de wedstrijd werd ik door de Ajax-fans bedankt en toegezongen. Dat is waar het om gaat en waar ik het voor doe."

Donderdag loopt Eiting als captain van FC Volendam het veld op in Amsterdam. "In de jeugd heb ik de band ook wel eens gedragen. Het geeft veel verantwoordelijkheden, maar dat vind ik leuk. Het verschilt qua persoon hoe ik mij als aanvoerder gedraag richting mijn teamgenoten. Ik ben heel erg bezig met hoe iedereen zich voelt."

Uitdaging
Terugkeren in de Johan Cruijff ArenA, met FC Volendam, in een andere kleedkamer. "Ik heb de kleedkamer van de uitploeg nog nooit gezien. Voor mij wordt het heel leuk, maar ik heb ook de taak om te zorgen dat iedereen rustig en gefocust is. We moeten goed voor de dag komen, want het wordt een grote uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit."

Spelen tegen Ajax, de middenvelder vond de gedachte raar. "Vind ik dat wel leuk? Dat dacht ik aan het begin van het seizoen. Nu ben ik trots en heb ik zin om in deze rol naar de ArenA te gaan. Ik ben blij dat ik deze mindset heb." Eiting mag vooraf tossen met Dusan Tadic. "Ik heb nog geen toss gewonnen sinds ik de band draag. En voor welke kant ik kies, weet ik ook nog niet", glimlacht Eiting.

Gerelateerde artikelen

Eiting 880

Eiting over volgende club: 'Moeilijke keuze'

Carel Eiting traint in afwachting van een nieuwe club mee met Jong Ajax, waar hij weer samenwerkt met trainer John Heitinga. De middenvelder hoopt binnenkort de knoop door te hakken over zijn volgende stap.

Tags

  • #Eiting

Socials

Higler 1280 Volendam

Higler scheidsrechter bij Ajax – FC Volendam

Dennis Higler is donderdag de scheidsrechter tijdens het thuisduel met FC Volendam. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door assistenten Rens Bluemink en Yorick Weterings.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Bergwijn In Duel Feyaja 1280

Samenvatting Feyenoord – Ajax l Remise in Rotterdam

De 193e Klassieker heeft zondag een remise opgeleverd. Feyenoord – Ajax eindigde in 1-1. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Ajacieden langszij door een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials