Ekkelenkamp gretig: 'Willen overwinteren in de Champions League'

Jurgen Ekkelenkamp maakt de balans op na een mooie maand; hij scoorde bij zijn debuut voor Jong Oranje, maakte met Ajax minuten tegen Liverpool, en startte tegen VVV voor het eerst dit seizoen in de basis bij de ploeg van Erik ten Hag. Ook blikt hij kort vooruit op het treffen met Atalanta.

Tags

  • #UCL
  • #Ekkelenkamp

Socials

Ekkelenkamp was niet alleen blij met het resultaat dat in Venlo werd behaald. "Het was ook lekker om 90 minuten te kunnen maken. De laatste keer dat ik dat had gedaan was tegen Jong PSV (op 14 september, red), dus daar was ik wel aan toe."

Wachten op kans
Volle wedstrijden spelen is dus geen garantie voor de middenvelder, die als invaller van waarde is voor Ajax 1. "Ik moet gewoon wachten op m'n kans en als die dan komt, proberen er te staan", beseft Ekkelenkamp. "We gaan het zien komende tijd." 

Voor Ekkelenkamp was aardig wat interesse van andere clubs deze zomer. "Het was best een lastige periode. Een aantal clubs wilde me huren, maar mijn focus bleef op Ajax." 

Champions League
"Daar zat ik wel even mee", zegt de kersverse international van Jong Oranje over zijn gemiste kans tegen Liverpool. "Gelukkig heb ik tegen VVV laten zien dat ik wel degelijk kansen kan afmaken."

Aan vertrouwen is er richting de wedstrijd tegen Atalanta dan ook geen gebrek. "We gaan met een goed gevoel daarheen en willen zeker drie punten mee naar Amsterdam nemen. Sowieso zorgen dat je niet verliest en gaan voor die punten. We willen overwinteren in de Champions League."

Tags

  • #UCL
  • #Ekkelenkamp

Socials

Gerelateerde artikelen

201027 Emanuelson Over Atalanta.Copy.02

Emanuelson: 'Atalanta voorbeeld van verandering in Italiaanse voetbal'

Oud-Ajacied Urby Emanuelson speelde in het seizoen 2014/2015 negen wedstrijden voor Atalanta Bergamo, dinsdag de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de UEFA Champions League. Emanuelson bereidt ons aan de hand van enkele foto's vast voor op de Italiaanse tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Blind 5 (1)

Blind: 'Weten wat ons te wachten staat'

Ajax verkende dinsdagavond het Stadio Atleti Azzurri d'Italia, de thuishaven van Atalanta. Voorafgaand aan de laatste trainingssessie blikten trainer Erik ten Hag en Daley Blind vooruit op het UEFA Champions League-treffen.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Schuurswarm

Schuurs: 'Trots dat ik nu basisspeler ben bij Ajax'

De 20-jarige Perr Schuurs heeft zich in zijn derde seizoen bij Ajax naar een basisplaats centraal in de achterhoede geknokt. Tegen Liverpool speelde hij woensdag een solide wedstrijd. Toch ligt de geboren Limburger nog wakker van het resultaat: 0-1.

Tags

  • #Schuurs

Socials

Luister live naar SC Cambuur - Ajax