'Ervaringsdeskundige' Van der Most en 'rookie' Van Eijk leven toe naar bekerfinale

Op tweede paasdag spelen de Ajax Vrouwen voor de zevende keer in de historie de bekerfinale. Liza van der Most was er al zes keer bij, voor keeper Regina van Eijk wordt het haar debuut. Tijd dus voor een gesprek met de ervaringsdeskundige en de ‘rookie’.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Het spelen van een bekereindstrijd gaat Van der Most zeker nog niet vervelen. "Elke finale is weer iets nieuws. Dat beleef je toch weer anders, ondanks dat je er al zoveel gespeeld hebt. Dus ik heb er zin in", trapt de ervaringsdeskundige af. "Ik denk dat de spanning er is. Het is ook weer een nieuw seizoen, een nieuw team en een nieuwe manier van spelen voor ons."

Van Eijk speelt maandagmiddag pas haar eerste bekerfinale. "Ik heb er vooral heel veel zin in. Gezonde spanning, maar het is een nieuwe ervaring voor het hele team, dus ik ben echt gemotiveerd."

Warme herinneringen
Van der Most speelde acht jaar geleden haar eerste finale. "Die finale speelden we bij AFC. Ik kan me nog herinneren dat het heel erg warm was", zegt de verdediger van de Ajax Vrouwen. "De aanloop ernaartoe was echt bizar, een hele goede sfeer. Het werd 2-1 en we scoorden twee hele mooie goals. In die wedstrijd had ik gewoon heel veel vertrouwen, het was een hele mooie finale."

Weinig zenuwen
De 20-jarige Van Eijk vraagt aan haar ploeggenoot of ze een stuk zenuwachtiger was dan de finales die Van der Most daarna speelde. "Ja, want ik was veel jonger. Ik had veel meer spanning en ik denk dat de zenuwen nu pas een aantal dagen in aanloop naar de wedstrijd zullen komen."

Van Eijk ervaarde enkele dagen voor de bekerfinale ook nog geen spanning. "Ik voel me nu gewoon goed, maar ik denk dat het nog wel zal komen. Op dit moment ben ik nog chill", aldus de goalie van de Ajax Vrouwen. "Ik heb heel veel vertrouwen in mezelf en in het team. Ik heb hoge verwachtingen van de finale."

Strijdlustig PSV
De Ajax Vrouwen kwamen PSV dit seizoen al drie keer tegen in de competitie. "Wel een pittig team, elke wedstrijd loopt anders", vertelt Van Eijk. "We moeten gewoon knallen, want dat gaan zij ook doen."

Van der Most is het eens met haar teamgenoot. "Tegen PSV weet je nooit wat voor wedstrijd het wordt. Je weet dat zij heel veel strijd leveren en dat wij graag willen voetballen, dus we zijn gewoon hele andere teams."

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Gerelateerde artikelen

Knvbbeker1280

Doel voor Ajax 1 en Ajax Vrouwen duidelijk dit weekend: 'Leven voor titels'

Er ligt een uniek bekerweekend op ons te wachten. Zowel Ajax 1 als de Ajax Vrouwen neemt het in de KNVB Beker-finale op tegen PSV. Daarom schoven vrijdagmiddag niet alleen Erik ten Hag en Dusan Tadic aan in de perszaal, maar maakten ook Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt hun opwachting. Het doel is duidelijk: het winnen van de nationale beker.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

Persco 880

Schenkel: 'Ik wil een kroon op mijn werk zetten'

Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt lieten vrijdagmiddag in de persconferentie hun licht schijnen op de KNVB Beker-finale van de Ajax Vrouwen tegen PSV. De Amsterdammers kunnen maandagmiddag voor de vijfde keer in de geschiedenis de Nederlandse beker in de wacht slepen. Van der Gragt kijkt uit naar een mooi einde van het seizoen.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

Tadicreactie1280

Liveblog | Tadic: 'Mag ons niet gebeuren'

Ajax is er zondag niet in geslaagd de KNVB Beker te veroveren. De finale in De Kuip werd met 2-1 verloren. In ons liveblog lees je terug hoe de eindstrijd verliep. 

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials