Escudé: 'De eerste keer dat ik mijn Ajax-shirt aantrok, vond ik indrukwekkend'

Julien Escudé was vanaf juli 2003 ruim twee jaar een vaste waarde in het hart van de Ajax-defensie. De Fransman, die in Amsterdam onder meer de landstitel veroverde, keerde onlangs met de Franse voetbalbond even terug in de Johan Cruijff ArenA voor een kennissessie. Hij koestert nog altijd warme herinneringen aan zijn periode als Ajacied. "Spelen in de UEFA Champions League was echt een droom, dat had ik altijd gewild."

Tags

  • #Escudé

Socials

Tags

  • #Escudé

Socials

Gerelateerde artikelen

Julien Escude 1920

Hoe Escudé de Klassieker beleefde: 'Dit duel is het verhaal van deze competitie'

In de Koninklijke loge in de Johan Cruijff ArenA lacht Julien Escudé hardop. "Wat het zondag wordt tussen Ajax en Feyenoord? 6-0." De oud-Ajacied zegt het met flair en een tikje subjectief. De inmiddels 43-jarige ex-voetballer is met een delegatie van de Franse voetbalbond te gast in Amsterdam voor een kennissessie en schuift met plezier aan om even over de Klassieker te kletsen.

Tags

  • #AJAFEY
  • #Escudé

Socials

Petterssonstill

Clubicoon Pettersson op bezoek in Amsterdam: 'Tijd bij Ajax was fantastisch'

Zweedse doelpuntenmachine terug in Amsterdam. Stefan Pettersson bracht onlangs samen met een delegatie van de Zweedse voetbalbond een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. De inmiddels 59-jarige Zweed kijkt met warme gevoelens terug op zijn Ajax-periode. "Ik heb hier geleerd hoe je moet voetballen."

Tags

  • #Pettersson

Socials

Otdmaduro1280

On This Day | Maduro grijpt heldenrol in De Kuip

De Klassieker op 17 april 2005 in de Rotterdamse Kuip had veel weg van een Houdini-achtige ontsnapping. Vlak voor tijd kwam Ajax met 2-1 achter, maar twee schitterende goals van Zdenek Grygera en Hedwiges Maduro zorgden toch nog voor een spectaculaire overwinning.

Tags

  • #OnThisDay

Socials