Eshly Bakker vertrekt bij Ajax Vrouwen

Vertrek Bakker 1920
Vertrek Bakker 1920

Eshly Bakker gaat Ajax Vrouwen deze zomer verlaten. De speler met de meeste wedstrijden in de historie van de Ajax Vrouwen kiest ervoor haar huidige overeenkomst niet te verlengen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

Bakker (Amsterdam, 10 februari 1993) heeft in twee periodes in totaal acht seizoenen voor Ajax Vrouwen gespeeld. De aanvallende middenvelder begon in 2012 in Amsterdam, toen ze overkwam van ADO Den Haag. In 2016 vertrok de aanvallende middenvelder voor één seizoen naar FC Twente, waarna ze via MSV Duisburg uiteindelijk in 2018 terugkeerde in Amsterdam.

De dertigjarige Bakker debuteerde op 24 augustus 2012 in de allereerste officiële wedstrijd van de Ajax Vrouwen tegen sc Heerenveen. In totaal speelde ze 220 duels voor de Ajax Vrouwen waardoor ze Liza van der Most op één wedstrijd heeft ingehaald als Ajacied met de meeste wedstrijden. De 200e wedstrijd was op bezoek bij VV Alkmaar op 30 oktober 2022. In haar tijd in Amsterdam maakte Bakker 55 doelpunten en won ze vijf prijzen: één landskampioenschap, drie bekers en één Eredivisie Cup.

Gerelateerde artikelen

Bakker Met Schaal 880

Bakker over kampioenschap: 'Deze is écht van ons'

Suzanne Bakker vierde zondag in haar eerste seizoen als hoofdcoach het landskampioenschap met de Ajax Vrouwen: 'Dit team is echt fantastisch en dat levert uiteindelijk deze schaal op.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse X Bakker SITE

30 Seconds | Spitse en Bakker: 'Wie is Beethoven?'

Wie heeft het niet gespeeld: 30 Seconds. Het gezellige familiespelletje heeft een Ajax-variant gekregen. In dertig seconden moeten spelers van de Ajax Vrouwen vijf begrippen die op een kaartje staan aan elkaar uitleggen. Voor elk goed antwoord krijgt het duo een punt. In de vijfde aflevering spelen Sherida spitse en Eshly Bakker met elkaar. Doen zij het beter dan de vorige duo's?

Tags

  • #30Seconds

Socials