Extra voorraad ‘gouden’ jubileumtenue

AJAX Ajax NL THIRD Editorial Article 880X495 07
AJAX Ajax NL THIRD Editorial Article 880X495 07

Ajax en adidas introduceerden op 20 augustus het tenue waarmee Ajax komend seizoen de Europese (uit)wedstrijden gaat spelen. Helaas leed de webshop van Ajax bijna de hele dag aan storingen als gevolg van overbelasting. De belangstelling voor het zwart-gouden shirt overtrof bij zowel Ajax als adidas alle verwachtingen. Daarom hadden heel veel supporters, die niet in de gelegenheid waren om naar 1 van de 3 Official Fanshops te gaan, geen mogelijkheid om het tenue aan te schaffen. Al na ruim een dag bleek de voorraad nagenoeg uitverkocht te zijn.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Om de supporters tegemoet te komen heeft Ajax eind vorige week een beroep op adidas gedaan om te kijken of het shirt, wederom in beperkte oplage, bijgemaakt kan worden. Dinsdag werd duidelijk dat bij geproduceerd kan worden, weliswaar ten koste van andere adidas-producties. Deze shirts worden uiterlijk half december in Amsterdam verwacht. Ajax is erg blij dat adidas, bij hoge uitzondering, de mogelijkheid heeft gecreëerd om de extra bestelling te kunnen doen.

Toen medio 2019 de oorspronkelijke bestelling voor het seizoen 2020-2021 bij adidas moest worden geplaatst, werd besloten om het 3e tenue in beperkte oplage in te kopen. Enerzijds omdat de ervaring bij adidas leerde dat verkoopresultaten bij zo’n 3e kledinglijn vaak zeer wisselend zijn, anderzijds omdat op het moment van bestellen nog niet duidelijk was in welk Europees toernooi Ajax in het seizoen 2020-2021 zou uitkomen. Voor Ajax was het voor het eerst sinds seizoen 2004-2005 dat een 3e wedstrijdtenue op de markt zou komen.

Ajax weet pas sinds de uitschakeling vorige week van Olympique Lyon zeker dat het in de poulefase van de UEFA Champions League gaat spelen. Deze kwalificatie zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het enthousiasme onder de fans om het tenue te bestellen. Dat de vraag naar Ajax shirts momenteel extreem is, ziet adidas ook in vergelijking met introducties bij andere internationale clubs. Opvallend, zeker voor een competitie waarin 5 maanden geen wedstrijd is gespeeld. Ook omdat Ajax de afgelopen 2 seizoenen al significant meer shirts heeft ingekocht, met streven dat het wit-rood-witte shirt zo lang mogelijk tijdens een seizoen verkrijgbaar is.

Pre-order
Om in aanmerking te komen voor het gouden jubileumtenue kun je deze als pre-order bestellen via de webshop. Je bestelling zal na binnenkomst van de extra oplage, uiterlijk half december, naar je verstuurd worden.

Op internet is helaas ook veel aanbod van nepartikelen. Misbruik van het Ajax-logo is strafbaar. Ajax en adidas trekken samen op in de strijd tegen verkopers van illegale producten.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Nieuw Ajax Shirt Promes

Ajax en adidas introduceren thuistenue met nieuwe details

Met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in aantocht, introduceren Ajax en adidas het thuistenue voor 2020-2021. Waar het thuistenue van 2019-2020 zwarte details kende, als speelse verwijzing naar de Amsterdamse vlag, wordt voor 2020-2021 teruggegrepen op de basiskleuren die het Ajax-shirt het Ajax-shirt maken: rood/wit.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl