Faberski: 'Trots op mezelf en mijn familie'

Jan Faberski straalt na het ondertekenen van zijn nieuwe contract. In het bijzijn van onder meer zijn geliefde broertjes vertelt de Poolse buitenspeler over zichzelf, zijn verwachtingen volgend seizoen en zijn familie. "Zonder hen was ik hier niet, het is een samenwerking."

Tags

  • #Faberski

Socials

"Heel mooi. Voor mij en voor mijn familie", begint Faberski. “Het eerste seizoen was aanpassen en de Nederlandse taal leren. In het tweede jaar ging het voetballend soms moeilijk, maar het ging goed." De Pool houdt van de mensen in Nederland, maar niet van het weer. "Ik houd ook van het Ajax-spel: tiki-taka en veel aan de bal. In Polen is het spel anders en fysiek."

Familie
Faberski is een echt familiemens. "Het is soms moeilijk zonder mijn familie en mijn broertjes. Het is mooi als ik met ze ben: samen spelen en samen voetballen. Mijn ouders hebben alles gedaan voor mij, vanaf de eerste stap. Ik ben trots op mezelf, maar ook op hen. Het is een samenwerking, want zonder hen was ik hier niet."

"Ik ben een creatieve speler, goed aan de bal en snel", gaat Faberski verder over zichzelf. "Ik houd van de bal aan de voet en het dribbelen. Fysiek mag ik nog wel wat sterker worden." Faberski scoorde tegen PSV vanuit een vrije trap, zijn mooiste stelt hij. "Het was een doelpunt voor mijn opa, dat was belangrijk voor de familie."

Vakantie
De Pool hoopt volgend seizoen de stap naar Jong Ajax goed te kunnen maken. "Basisspeler worden is mijn doel en dan gaan we het zien. Ik wil zo snel mogelijk naar het eerste. Ik wil plezier hebben en dan zien we het wel. Nu eerst even op vakantie naar Polen, tot rust komen en dan gas geven."

Gerelateerde artikelen

Faberski 1920

Ajax verlengt contract Jan Faberski

Ajax en Jan Faberski hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige vleugelaanvaller loopt van 1 juni 2024 tot en met 30 juni 2028. Zijn oude contract liep tot medio 2025.

Tags

  • #Faberski

Socials

Jan Faberski Verhaal

Faberski is ready: 'Voor onszelf en voor de club'

Ajax O18 strijdt zaterdag om de landelijke titel tegen AZ. Uitblinker bij de Amsterdammers op de rechterflank is al weken Jan Faberski. De Pool weet waar hij en zijn teamgenoten voor spelen. "Hier hebben we iedere training van dit seizoen voor gewerkt."

Tags

  • #Faberski

Socials