Face the Future #2 | Tijn Peters

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Het is bijna tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord. In de tweede aflevering: Tijn Peters.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

"Ik denk dat mijn inzicht, passing en het wegdraaien bij mijn tegenstander mijn grootste kwaliteiten zijn", vertelt Peters, die met een dubbel gevoel naar het seizoen tot dusver kijkt. "Ik heb in het begin van het jaar veel spierblessures gehad, maar nu ben ik weer fit en heb ik de laatste tijd veel wedstrijden gespeeld. Het gaat dus de goede kant op."

De middenvelder van Ajax O17 begon op zijn vierde bij FC Berghuizen, een klein clubje in Oldenzaal, met voetballen. "Nadat ik verhuisd was ging ik twee jaar bij Quick ’20 voetballen. Vanuit daar ging ik naar FC Twente, waar ik in totaal vijf jaar gespeeld heb. Daarna ben ik naar Ajax gegaan."

Ten Hag
Erik ten Hag, voormalig hoofdtrainer van Ajax, woonde voor zijn vertrek naar Manchester ook vast in Oldenzaal. "Mijn vader heeft vroeger met hem gevoetbald, dus die kent Ten Hag wel een beetje", aldus Peters, die onder de indruk is van de speelwijze van de voormalig Ajax-trainer. "Omdat hij nu bij Manchester United zit, ben ik ook meer fan geworden van de club. Ik kijk nu bijna iedere wedstrijd."

Frenkie de Jong, Xavi Hernández en Andrés Iniesta zijn de grote voorbeelden van Peters. "De dribbel, tiki-taka en inzicht dat ze hebben vind ik wel mooi aan die spelers en dat zie je niet vaak. Hoe Frenkie spelers kan lokken vind ik fantastisch om te zien", zegt de zeventienjarige middenvelder uit Oldenzaal.

Future Cup
Peters heeft het enorm naar zijn zin bij Ajax. "We hebben een leuke spelersgroep met veel verschillende culturen. We gaan daar met z’n allen goed mee om, denk ik", zegt de speler van Ajax O17. De middenvelder kijkt uit naar de Future Cup. "Het is een heel mooi toernooi met veel goede clubs. Je kunt jezelf dus echt laten zien. Mijn Future Cup-droom is uitgekomen als we met goed voetbal het toernooi winnen."

Gerelateerde artikelen

Face The Future Wolff Thumb

Face the Future #1 | Kayden Wolff

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Over een kleine drie weken is het eindelijk weer tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord, te beginnen met aanvaller Kayden Wolff.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup | Dit is de poule-indeling

De Future Cup, het internationale jeugdtoernooi voor O17-teams op sportcomplex de Toekomst, komt steeds dichterbij. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april strijden acht teams om de bokaal. De deelnemers zijn bekend, de poule-indeling lees je hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup 2023 | Deze teams doen mee

De Future Cup vindt weer plaats op sportcomplex de Toekomst. Gastheer Ajax ontvangt tijdens het internationale jeugdtoernooi voor O17-teams acht topclubs uit de hele wereld. De internationale talenten strijden van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april, na drie jaar afwezigheid, om de felbegeerde bokaal. Wie er meedoen? Lees het hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials