Face the Future #3 | Ryan van de Pavert

Over een week gaat de Future Cup van start. In de afgelopen afleveringen van 'Face the Future' maakten we al kennis met aanvaller Kayden Wolff en middenvelder Tijn Peters. In aflevering drie is het de beurt aan een verdediger: Ryan van de Pavert.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

"Ik ben een technische en opkomende rechtsback. Ik hou van aanvallen en om in de combinatie naar voren te gaan", steekt Van de Pavert, die op zijn zevende begon met voetballen, van wal. "Toen ging ik met een vriend van mij naar AFC TABA. Daarna ben ik naar JOGA Fortius gegaan in Amsterdam-Oost. Via AFC en Zeeburgia ging ik uiteindelijk naar Ajax."

Ajax-familie
De zeventienjarige back kwam van school toen hij te horen kreeg dat hij stage mocht lopen bij Ajax. "Mijn vader liet de brief zien, dat was natuurlijk heel mooi." De ouders, opa en oma van Van de Pavert - die échte Ajacieden zijn - waren supertrots op hem. "Ik kom uit Amsterdam en Ajax is de grootste club uit Nederland, dus het is prachtig dat ik hier nu speel."

"Ik ben opgegroeid in de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam, waar het altijd heel erg druk is", aldus de verdediger van Ajax O17, die op de pleintjes de Waag en het Amstelveld voetbalde. "Kattenkwaad uithalen bij toeristen was natuurlijk ook erg leuk."

Idolen
Dani Alves, Noussair Mazraoui en João Cancelo zijn de idolen van Van de Pavert. "Dat zijn unieke backs met goede, technische kwaliteiten. Ze willen net als ik graag meedoen in de aanval. Mazraoui zoekt vaak één-tweetjes op, kan in de as voetballen en heeft een goede techniek."

Van de Pavert kijkt uit naar de Future Cup. "Het is een heel mooi internationaal toernooi met grote clubs. Ik weet dat heel veel profvoetballers uit de Ajax-jeugd daar ook hebben gevoetbald", zegt de rechtsback van Ajax O17, die zelf ook weleens als toeschouwer bij de Future Cup is geweest. "Ik ging met mijn vader en een vriend kijken bij de finale in 2018, toen scoorde Naci Ünüvar twee keer tegen Juventus."

Publiek vermaken
"Het is mooi om te kijken waar we staan op internationaal niveau. Als we de Future Cup hebben gewonnen met mooi voetbal en het publiek hebben vermaakt, is mijn droom uitgekomen. Ik kan echt niet wachten en ben klaar om mezelf te laten zien", besluit Van de Pavert.

Gerelateerde artikelen

Face The Future Wolff Thumb

Face the Future #1 | Kayden Wolff

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Over een kleine drie weken is het eindelijk weer tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord, te beginnen met aanvaller Kayden Wolff.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

Tijn Peters Ftf 1280

Face the Future #2 | Tijn Peters

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Het is bijna tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord. In de tweede aflevering: Tijn Peters.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup | Dit is de poule-indeling

De Future Cup, het internationale jeugdtoernooi voor O17-teams op sportcomplex de Toekomst, komt steeds dichterbij. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april strijden acht teams om de bokaal. De deelnemers zijn bekend, de poule-indeling lees je hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials