Face the Future #3 | Sean Steur

In de rubriek Face the Future maken we in aanloop naar de Future Cup iedere week kennis met een speler van Ajax O17. Vorige week leerden we Mylo van der Lans beter kennen. Met nog anderhalve week voor de start van het prestigieuze toernooi gaan we in gesprek met Sean Steur.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Steur, geboren en getogen in Volendam, speelt al vanaf zijn achtste bij Ajax. "Ik kan goed in de kleine ruimtes voetballen. Daarnaast kan ik ook goed dribbelen en vooruit spelen", aldus de middenvelder over zijn kwaliteiten.

Connectie met Emre
De speler van Ajax O17 heeft op het veld een goede connectie met Emre Ünüvar. "We zoeken elkaar vaak op en weten elkaar gemakkelijk te vinden. We spelen al heel lang samen, dus dat is wel gegroeid over de jaren. Ik hoop dat ik ooit samen met Emre in het eerste van Ajax mag spelen."

Als jongste speler in de Ajax-selectie deed Steur afgelopen jaar al ervaring op in de Future Cup. Hij weet dus wat hem te wachten staat. "Ik was nerveus toen ik de eerste keer mocht invallen, maar uiteindelijk ging het wel goed. We zijn vorig jaar tweede geworden. Ik hoop dat we dit jaar de Future Cup kunnen winnen, dat is het ultieme doel."

Nieuwe spelregels
Steur kijkt uit naar de nieuwe spelregels die deze editie gehanteerd gaan worden. "Ik hoop dat wij daarmee het verschil kunnen gaan maken. Ik denk dat iedere speler wel even zal moeten wennen aan de nieuwe regels, omdat het nieuw is voor iedereen. Niet alleen voor ons. Ik hoop dat het gewoon een heel mooi toernooi wordt."

Gerelateerde artikelen

240301 El Hani SITE 2

Face the Future #1 | Aymean El Hani

Het is begin maart en dat betekent dat het alweer bijna tijd is voor de Future Cup. De komende vier weken maken we elke dinsdag kennis met een speler van Ajax O17, die in het paasweekend meedoet aan dit prestigieuze jeugdtoernooi op sportcomplex de Toekomst. We trappen de reeks af met de keeper: Aymean El Hani.

Tags

  • #FutureCup

Socials

240301 Face The Future Van Der Lans Voor O17

Face the Future #2 | Mylo van der Lans

In de rubriek Face the Future maken we in aanloop naar de Future Cup iedere dinsdag kennis met een speler van Ajax O17. In navolging op keeper Aymean El Hani, is het in aflevering twee de beurt aan verdediger Mylo van der Lans.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Future Cup Header 1920

Future Cup | Speelschema

De twaalfde editie van de Future Cup komt dichterbij. Van 30 maart tot en met 1 april strijden er acht internationale jeugdteams op sportcomplex de Toekomst om de beker. Het speelschema is hieronder te vinden.

Tags

  • #FutureCup

Socials