Face the Future #4 | Tommy Setford

In de rubriek 'Face the Future' maken we kennis met een aantal spelers die komend weekend in actie zullen komen tijdens de Future Cup. In de vierde en laatste aflevering is het de beurt aan de enige linie die nog niet aan bod is gekomen: de keepers. We maken kennis met Tommy Setford.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

"Ik ben een speler die graag de bal aanvalt, maar dan in het keepersgebied natuurlijk. Dus ik houd ervan om uit mijn goal te spelen", steekt Setford van wal. "Mijn twee grootste kwaliteiten zijn één-tegen-één-situaties en mijn trap."

De zeventienjarige sluitpost kende een rustige jeugd. "Ik ben opgegroeid in Benningbroek, een rustig plekje in Noord-Holland. Mijn broer Charlie (keeper van Jong Ajax, red.) en ik gingen naar school en daarna gelijk door naar Ajax. Mijn vader bracht ons altijd met de auto. Dat is het eigenlijk al die tijd geweest en nu nog steeds voor mij."

WK 2010
De gebroeders Setford zijn beiden talentvolle keepers. "We zijn eigenlijk begonnen met keepen door het WK in 2010. Maarten Stekelenburg maakte toen die geweldige redding tegen Brazilië", vertelt Tommy. "Na de verloren finale is mijn broer begonnen met keepen en ik ben hem toen uiteindelijk gevolgd."

Setford heeft naast de Nederlandse nationaliteit ook een Engels paspoort. "Mijn moeder is gewoon Nederlands en mijn vader is Engels. Mijn broer en ik zijn tweetalig opgevoed", aldus de talentvolle keeper, die voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland speelt. "De liefde voor het Engelse voetbal is ontstaan door mijn vader, want hij hing vroeger altijd shirtjes en vlaggen van Engeland op in huis. Dat ik voor Engeland mag spelen is dan ook een heel groot compliment."

Future Cup
Komend weekend staat de Future Cup op het programma voor Setford. "Het is briljant dat de Future Cup weer terug is natuurlijk. Dat ik deze editie dan ook met Ajax O17 mag meedoen is top", zegt de Ajax-keeper. "Het is natuurlijk een groot toernooi, dus mooi om je op zo’n podium te kunnen laten zien. Ik heb er super veel zin in."

"Normaal speel je alleen maar tegen Nederlandse clubs, maar nu doen ook clubs als Juventus en Paris Saint-Germain mee. Dat doet ook wel wat met je", vervolgt Setford, die vol zelfvertrouwen richting het internationale jeugdtoernooi gaat. "Als we het toernooi winnen is mijn Future Cup-droom uitgekomen."

Gerelateerde artikelen

Face The Future Wolff Thumb

Face the Future #1 | Kayden Wolff

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Over een kleine drie weken is het eindelijk weer tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord, te beginnen met aanvaller Kayden Wolff.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

Tijn Peters Ftf 1280

Face the Future #2 | Tijn Peters

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Het is bijna tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord. In de tweede aflevering: Tijn Peters.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

Face The Future Pavert Still

Face the Future #3 | Ryan van de Pavert

Over een week gaat de Future Cup van start. In de afgelopen afleveringen van 'Face the Future' maakten we al kennis met aanvaller Kayden Wolff en middenvelder Tijn Peters. In aflevering drie is het de beurt aan een verdediger: Ryan van de Pavert.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials