Fanshops hangen vol met nieuw 'gouden' Europees tenue

Europees Shirt
Europees Shirt

Heb jij het nieuwe Europese (uit)tenue van Ajax al? Sinds donderdagochtend hangen ze in de Ajax Fanshop bij de Johan Cruijff ArenA, in Fanshop Kalverstraat en Fanshop Bataviastad.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Wil je weten tot hoe laat de Ajax Fanshop bij jou in de buurt open is? Check dan deze link, zodat jij binnenkort in het nieuwe tenue rondloopt.

02.06.1971
Het zwart-gouden shirt is een eerbetoon aan de 1e Europa Cup 1-winst, komend seizoen 50 jaar geleden.Die historische bekerwinst wordt gesymboliseerd door de gouden lauwerkrans onder het Ajax-logo, met het getal ‘50’ in het midden. Ook is aan de binnenkant van de nek de inscriptie ’02.06.1971’ te vinden; de datum waarop Ajax in Wembley Stadium de 3-jarige hegemonie in Europa startte, later gevolgd door andere Europese overwinningen en successen waaronder de Champions League winst in 1995.

Ajax zal voor het eerst in het nieuwe tenue aantreden in de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg, op zaterdag 22 augustus. Deze wedstrijd begint om 16 uur en is live te zien op Ziggo Sport.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen