For The Future Trophy voor Acheampong: 'Toen bracht mijn vader mij ineens naar Ajax'

Voor de derde keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Elke maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. Deze keer is de prijs voor Levi Acheampong.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

De dertienjarige middenvelder speelt momenteel bij Ajax Onder 14, maar mag steeds vaker meedoen met Ajax Onder 15. "Dat is wel goed voor mijn weerstand. De jongens zijn groter."

Gescout
Acheampong vertelt verder vrolijk hoe hij als jong mannetje werd gescout door Ajax. "Ik speelde bij SV Ouderkerk en moest een wedstrijd spelen tegen Ajax. We wonnen met 3-1 en ik scoorde twee keer."

"We kregen daarna een brief in de brievenbus", vervolgt hij zijn verhaal. "Maar dat was voor mij een soort verrassing. Ik zou gewoon weer gaan trainen bij Ouderkerk, maar toen bracht mijn vader mij ineens naar Ajax."

De tiener begon als rechtsback bij Ajax O8, maar schoof uiteindelijk door naar het middenveld. En op die plek voelt hij zich goed nu bij O14. Al vindt Acheampong dat hij zich nog wel kan verbeteren op bepaalde vlakken. "Ik kan nog beter worden in loopacties de diepte in. Ook moet ik meer van afstand schieten."

Captain Acheampong
De jonge Ajacied toonde zijn leiderschapskwaliteiten onlangs al op een jeugdtoernooi. Hij gaf zijn aanvoerdersband over aan een teamgenootje. "Onze spits zat niet zo goed in zijn vel. Toen zei ik tegen hem: 'kom op, je kan het!' Daarna gaf ik hem mijn aanvoerdersband. Daarna maakte hij gelijk vijf goals. Het is iets dat in mij zit. Dat gaat vanzelf."

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Stanis 2

Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials