Future Goals-project draait op volle toeren op Curaçao

Futuregoals1920
Futuregoals1920

Verhitte gezichten en opgewonden stemmen op Curaçao. Het voetbal- en life skills programma rondom het project Future Goals van Sandals Resorts & Ajax draait inmiddels een jaar. Naar tevredenheid worden de eerste contouren zichtbaar op het eiland.

Tags

  • #FutureGoals

Socials

Het project werd vorig jaar mei gelanceerd toen de voltallige selectie op bezoek was op het eiland. Zo trapten onder meer Steven Berghuis, Edson Álvarez en Jurriën Timber een balletje mee op het schoolplein. Enthousiaste en vrolijke kinderen waren het gevolg.

Future Goals is een initiatief dat kinderen aanzet tot voetballen, via duurzaam geproduceerde materialen. In het programma wordt de kracht van voetbal gebruikt om kinderen sportieve én sociale vaardigheden bij te leren. Hierbij is er speciale aandacht voor het belang van goed zorgen voor het eiland en de mensen om je heen.

Het programma loopt gedurende het hele schooljaar en wordt in jaargang 2023/2024 voortgezet. Het doel is om voetbal op een duurzame manier te faciliteren op basisscholen op Curaçao. Dat uit zich in onder meer doelen die zijn gemaakt uit plastic afval en visnetten uit de oceaan.

De eerste successen zijn inmiddels behaald. Zo zijn Ajax & Sandals het hele jaar bezig geweest en zijn er inmiddels 703 kinderen uit 29 klassen onderdeel geweest van het programma. Ook zijn er twintig lokale coaches opgeleid, wie nu een betaalde baan hebben via dit programma. Dinsdag 20 juni 2023 vindt de Future Goals League plaats: een finaledag tussen alle scholen.

Gerelateerde artikelen

20220922 ECA 04

Europese voetbalwereld eert ‘Future Goals’ van Ajax en Sandals Resorts met prijs

Ajax heeft bij de European Club Association (ECA) Awards de Corporate Partnerships Award gewonnen voor Future Goals. Future Goals is een partnership tussen Ajax en Sandals Resorts. De basis van Future Goals wordt gevormd door voetbaldoeltjes die gemaakt zijn van gerecyclede visnetten uit de oceaan en plastic afval. Deze goals worden samen met ballen geschonken aan kinderen op Curaçao zodat zij de juiste materialen hebben om te spelen.

Tags

  • #FutureGoals

Socials

Futuregoals2

Curaçao part 2 | Van Future Goals tot training in Willemstad

De Ajacieden zijn inmiddels al enkele dagen op Curaçao en hebben kennis kunnen maken met de lokale bevolking. Bij de lancering van het partnership tussen de club en Sandals Resort speelden Steven Berghuis, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Ajax-directeur Edwin van de Sar een potje voetbal op het schoolplein. In de avond stond er een training op het programma voor de selectie.

Tags

  • #ForTheFuture🇨🇼

Socials