Gemengde gevoelens na winst in Rotterdam: 'Goede wedstrijd, maar te weinig goals'

Danny Schenkel en Sherida Spitse keken allebei met een dubbel gevoel terug op de gewonnen Klassieker in Rotterdam. Ondanks de ruime zege had de score hoger uit moeten vallen om volgende week meer kans te maken op de landstitel. "Het wordt nu wel heel erg lastig."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Terwijl de Ajax Vrouwen met 1-4 zegevierden in Rotterdam won concurrent FC Twente op datzelfde moment met 3-0 van PSV. Hierdoor blijft de voorsprong van de Tukkers drie punten met nog één wedstrijd te gaan. Tevens heeft de ploeg uit Enschede een beter doelsaldo.

Meer goals
Ondanks de zege stond Spitse achteraf met gemengde gevoelens voor de camera. "Natuurlijk is het mooi om hier te spelen en dat we hebben gewonnen, maar er hadden wel drie of vier goals bij gekund." Trainer Schenkel sluit zich daarbij aan. "In de rust hebben we gezegd dat het goed ging en dat we op zoek moesten naar meer. Op basis van het veldspel in de tweede helft ging dat niet zo goed, al kregen we nog enkele grote kansen van dichtbij. Daar moeten we iets doeltreffender zijn."

Na de wedstrijd zagen de Ajacieden op het veld de eindstand in Enschede. "Ik heb direct gezegd dat het volgende week een hele moeilijke opdracht wordt, want we moeten met 10-0 winnen van FC Twente. Iedereen was na afloop teleurgesteld en dat is jammer. We zitten de laatste maanden in een goede fase met fantastisch voetbal, ook vandaag weer. Uiteindelijk heeft FC Twente het geweldig gedaan", baalde Schenkel.

Ook Spitse erkent de prestatie van de concurrent. "We hebben ons eigen duel op een goede manier gewonnen. Vervolgens is het zuur dat je na de wedstrijd hoort dat FC Twente ook wint, maar dat is ook knap, dat zij weer winnen."

Trots
Schenkel is desondanks blij met zijn ploeg. "De manier waarop we voetballen de laatste maanden en de ontwikkeling van verschillende spelers zijn zaken waarop we echt trots mogen zijn."

Of het volgende week echt onmogelijk is sluit Spitse niet helemaal uit. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit." Ook Schenkel blijft strijdvaardig. "Zolang er hoop is, moet je hoop houden."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 880

Ajax Vrouwen boeken ruime zege op Feyenoord

De Ajax Vrouwen hebben de Klassieker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen overtuigend gewonnen. In de Kuip waren de Amsterdammers dankzij goals van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova met 1-4 te sterk voor Feyenoord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trompstill1280

Zo beleven de Ajax Vrouwen de titelontknoping: 'We zitten FC Twente op de hielen'

De Ajax Vrouwen zijn in een spannende titelrace verwikkeld met FC Twente. De achterstand op de koploper bedraagt drie punten met nog twee wedstrijden te gaan, alleen het doelsaldo van de Twentenaren is veel beter. Eerst neemt de ploeg van Danny Schenkel het zaterdag op tegen Feyenoord. Vrijdag 20 mei staat er een onderlinge confrontatie met de Enschedeërs op het programma. We blikken vooruit met Schenkel en Nikita Tromp.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

AJAZWO Tromp880

Highlights Ajax Vrouwen – PEC Zwolle | Overtuigende overwinning

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een overtuigende overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Ajacieden kwamen na rust op dreef en versloegen de ploeg uit Overijssel met 7-0. Dankzij deze belangrijke overwinning houden de Amsterdammers de titelkansen levend.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials