Generale repetitie levert nederlaag op

Treurnis 1920
Treurnis 1920

Ajax heeft het oefenduel met Borussia Dortmund met 3-1 verloren. De wedstrijd was de laatste test voordat volgende week de competitie begint. Dan staat Heracles in de Johan Cruijff ArenA tegenover de ploeg van trainer Maurice Steijn.  

Tags

  • #PreSeason
  • #BVBAJA

Socials

In Dortmund bleven de nieuwste aanwinsten – Forbs, Diant Ramaj en Jakov Medić – aanvankelijk op de bank. Zij kwamen alle drie gedurende de tweede helft in het veld. 

Nadat Ajax al in de vijfde minuut al een tegengoal van Julian Brandt moest incasseren, toonde het direct veerkracht. Brian Brobbey zette een minuut later namelijk al de gelijkmaker op het scorebord. Dankzij doelman Gero Rulli bleef de 1-1 tot en met de rust op het bord staan. Hij redde in de slotfase knap op een inzet van Reus.

In de tweede helft bracht Steijn de nieuwe aanwinsten wel. De Kroaat Medić was de eerste van het nieuwste trio die in het veld kwam. Later volgden ook Ramaj en Forbs nog. Tussendoor had de trainer ook Steven Berghuis en Branco van den Boomen speeltijd gegund.

Hoewel Ajax genoeg kansen kreeg, bleef het scoren uit. Dortmund slaagde daar nog wel in. Nmecha was twee keer binnen zes minuten doeltreffend. Maar vooral Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Brobbey kregen wel mogelijkheden, maar die leverden geen treffers op.

Daardoor ging de generale repetitie met dezelfde cijfers verloren als het vorige oefenduel met FC Augsburg: 3-1. 

Dortmund – Ajax 3-1 (1-1)
5. Brandt 1-0
6. Brobbey 1-1
54. Nmecha 2-1
60. Nmecha 3-1

Ajax: Rulli (62. Ramaj); Rensch, Aertssen (46. Medić), Hato, Salah-Eddine; Tahirović (88. Hlynsson), Klaassen (62. Van den Boomen) , Taylor (62. Berghuis); Kudus (78. Forbs), Brobbey, Bergwijn

Gerelateerde artikelen

Bergwijnclosedortmund1920

Lees alles terug over Borussia Dortmund - Ajax

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund verloren. In Duitsland werd het 3-1 voor de thuisploeg. Lees hier alles terug over dit vriendschappelijke duel.

Tags

  • #PreSeason
  • #BVBAJA

Socials

Banel Oefenduel FC Köln

Ajax verliest oefenduel met 1. FC Köln

Een paar uur voor de oefenwedstrijd van de hoofdmacht van Ajax tegen Dortmund, speelde een jonger Ajax-team tegen 1. FC Köln. De Ajacieden verloren met 3-1. Jaydon Banel redde de spreekwoordelijke eer voor de Amsterdammers.

Tags

  • #PreSeason

Socials

2023 08 05 AJAX Training Forbs 880

In Beeld | Voorbereiding op Dortmund voltooid

Ajax heeft zaterdagmiddag de puntjes op de i gezet voor het oefenduel met Borussia Dortmund. De vriendschappelijke wedstrijd in Duitsland is de generale repetitie voor de spelers van trainer Maurice Steijn. Precies over een week moet de ploeg klaar zijn voor een nieuw Eredivisie-seizoen. Op zaterdagavond 12 augustus is Heracles de eerste opponent.

Tags

  • #PreSeason

Socials