Generale repetitie levert nederlaag op

Treurnis 1920

Ajax heeft het oefenduel met Borussia Dortmund met 3-1 verloren. De wedstrijd was de laatste test voordat volgende week de competitie begint. Dan staat Heracles in de Johan Cruijff ArenA tegenover de ploeg van trainer Maurice Steijn.

• #PreSeason
  • #BVBAJA

In Dortmund bleven de nieuwste aanwinsten – Forbs, Diant Ramaj en Jakov Medić – aanvankelijk op de bank. Zij kwamen alle drie gedurende de tweede helft in het veld.

Nadat Ajax al in de vijfde minuut al een tegengoal van Julian Brandt moest incasseren, toonde het direct veerkracht. Brian Brobbey zette een minuut later namelijk al de gelijkmaker op het scorebord. Dankzij doelman Gero Rulli bleef de 1-1 tot en met de rust op het bord staan. Hij redde in de slotfase knap op een inzet van Reus.

In de tweede helft bracht Steijn de nieuwe aanwinsten wel. De Kroaat Medić was de eerste van het nieuwste trio die in het veld kwam. Later volgden ook Ramaj en Forbs nog. Tussendoor had de trainer ook Steven Berghuis en Branco van den Boomen speeltijd gegund.

Hoewel Ajax genoeg kansen kreeg, bleef het scoren uit. Dortmund slaagde daar nog wel in. Nmecha was twee keer binnen zes minuten doeltreffend. Maar vooral Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Brobbey kregen wel mogelijkheden, maar die leverden geen treffers op.

Daardoor ging de generale repetitie met dezelfde cijfers verloren als het vorige oefenduel met FC Augsburg: 3-1.

Dortmund – Ajax 3-1 (1-1)