Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees alles terug over Borussia Dortmund - Ajax

  • Ajax verliest laatste wedstrijd van de voorbereiding
  • Jakov Medić, Diant Ramaj en Forbs maken eerste minuten voor Ajax
  • Ajax-supporters zingen ex-Ajacied Sébastien Haller prachtig toe

Liveblog

22:33

Reacties uit Duitsland: 'Aan supporters laten zien dat we blijven knokken'

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de reacties vanuit Dortmund. Na afloop van de oefenwedstrijd met de nummer twee van Duitsland was de conclusie hetzelfde: de nederlaag was balen. Toch bleven de Ajacieden van zich afbijten de volle negentig minuten lang. Naar tevredenheid van trainer Maurice Steijn.

Ook nieuwkomers Forbs, Jakov Medić en Diant Ramaj komen aan het woord.

Komende zaterdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan begint voor Ajax de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Heracles.


20:24

Samenvatting Borussia Dortmund - Ajax

Het duel in Duitsland met Borussia Dortmund eindigde in een 3-1-nederlaag. Bekijk hier de ruime samenvatting van de laatste oefenwedstrijd van onze voorbereiding.


19:48

Eerste minuten voor onze nieuwkomers ⭐

Jakov Medić → 45 minuten
Diant Ramaj → 28 minuten
Forbs → 12 minuten


19:36

Ajax-supporters 🫶 Sébastian Haller

Een mooi gebaar van de Ajax-supporters richting Sébastien Haller. De spits verkaste in de zomer van 2022 vanuit Amsterdam naar Dortmund. Het weerzien met de aanvaller leverde deze mooie beelden op.


19:13


19:10

Reacties van Maurice Steijn en Jakov Medić 🗣️

Na afloop van het duel kwam Jakov Medić voor de camera van Ziggo Sport. Hij vertelde dat hij blij is met zijn debuut voor Ajax. "Dit was een speciale dag, Dortmund heeft veel kwaliteit. Dit was mijn eerste dag, ik heb niet getraind en startte gelijk in een wedstrijd. Ik moet nu trainen en beste geven."

Volgens trainer Maurice Steijn had er meer ingezeten dan de 3-1-nederlaag in Duitsland. "Wij zijn drie, vier misschien wel vijf keer alleen voor de keeper verschenen. We moeten effectiever zijn. We hebben aardig meegespeeld tegen een ploeg op UEFA Champions League-niveau."

"De supporters bleven achter de ploeg staan; dat was genieten. Ik haal vertrouwen uit creëren van kansen. Er staat een team, ze knokken voor elkaar. Het kan alleen maar beter."


19:05

Ajax-spelers bedanken publiek 👏

Ajaxbedanktpubliek900 ??

Het applaus is voor de meegereisde fans.


18:51

Afgelopen

De scheidsrechter heeft na exact negentig minuten voetballen genoeg gezien. Hij trekt geen extra tijd bij. Het blijft bij 3-1.


18:48

Wissel bij Ajax

In de slotfase gaat Ajax nog een keer wisselen. Kristian Hlynsson komt in het veld voor Benjamin Tahirović.


18:45

Hato haalt bal van de lijn

Borussia Dortmund komt er gevaarlijk uit. Het is Devyne Rensch die met een uiterste krachtsinspanning een schot van de Duitsers kan voorkomen. De bal rolt daarmee wel richting de goal van Ajax en gaat langs doelman Ramaj. Het is uiteindelijk Hato die met een sprint de bal van de lijn weet te werken. Dat doet-ie knap.


18:41

Brobbeeeeey.... Helaas!

Brobbeynakans900 ??

Weer krijgt Ajax een goede kans om de achterstand te verkleinen in Duitsland. Brian Brobbey faalt helaas als hij oog-in-oog komt met doelman Meyer. Hij probeert met een subtiel stiftje de doelman te verschalken. Dat lukt niet.


18:39

Onze nieuwe Kroaat 🤩

Dortmund Ajax Medic 900 ??

Het wit-rood-wit staat Jakov Medić goed!


18:37

Opnieuw een nieuwkomer in het veld

Ook Forbs krijgt nog een kwartier om zich te laten zien in deze wedstrijd. Hij vervangt Mohammed Kudus op de rechterflank.


18:35

Van den Boomen met het schot ☄️

Opnieuw probeert Ajax iets te doen aan de achterstand. Branco van den Boomen gaat diep en op de rand van het strafschopgebied haalt hij uit. Meyer kan redden.


18:33

Bergwijn mist één-op-één

Bergwijnbalen900 ??

Oeeeh, daar was Steven Bergwijn dicht bij de aansluitingstreffer. De aanvaller werd één-op-één gezet met doelman Meyer. Zijn schot was niet eens slecht, maar Meyer redt goed met zijn voeten.

Overigens kreeg nieuwkomer Medić ook nog een kopkans. De lange verdediger kopte helaas net naast.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

2023 08 05 AJAX Training Forbs 880

In Beeld | Voorbereiding op Dortmund voltooid

Ajax heeft zaterdagmiddag de puntjes op de i gezet voor het oefenduel met Borussia Dortmund. De vriendschappelijke wedstrijd in Duitsland is de generale repetitie voor de spelers van trainer Maurice Steijn. Precies over een week moet de ploeg klaar zijn voor een nieuw Eredivisie-seizoen. Op zaterdagavond 12 augustus is Heracles de eerste opponent.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Klaassen Dortmund Podcast 880

Ajax Podcast: Warming Up | Blik gericht op Borussia Dortmund

De Ajax Podcast is terug! In ‘Ajax Podcast: Warming Up’ blikken we dit seizoen voor elk weekend vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Ajax. De presentatoren van Ajax Radio praten je helemaal bij over recente ontwikkelingen binnen de club. In de podcast hoor je ook wat je van de komende tegenstander kunt verwachten. Dit keer staat de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund centraal. Ajax besluit de voorbereiding zondag tegen de titelpretendent in de Bundesliga.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Derdeshirt Thumb 1920

Ajacieden schitteren bij lancering derde tenue

Ajax en adidas lanceerden vrijdagochtend het derde tenue met een speciale video. Hierin speelden onder andere legendes Jari Litmanen en Klaas-Jan Huntelaar een fraaie rol. Ook spelers als Silvano Vos, Mika Godts, Anass Salah-Eddine en speelsters Rosa van Gool en Lily Yohannes zijn terug te vinden in de prachtige video.

Tags

  • #adidas

Socials