Getergde Ten Hag: 'Moeten er fysiek en mentaal klaar voor zijn'

Erik ten Hag blikte op de persconferentie in aanloop naar Ajax - NEC vooruit op het seizoen 2021/2022. De trainer ziet zijn ploeg steeds fitter worden en heeft vertrouwen in de komende periode.

Tags

  • #AJANEC
  • #TenHag

Socials

Het journaille opende de persconferentie met een aantal vragen over de aangifte van bedreigingen die Steven Berghuis onlangs deed. "Wij helpen en ondersteunen hem", vertelde Ten Hag erover. "Het heeft verder geen invloed op hem of op de vraag of ik hem tegen NEC opstel. Een aangifte was noodzakelijk omdat je ergens een grens moet stellen."

Fitheid
Het meest besproken onderwerp van de afgelopen periode – de fitheid van de Ajax-selectie - werd ook vrijdagmiddag uitgebreid behandeld. Ten Hag zag zijn ploeg de afgelopen week weer vooruitgang boeken. "Vorige week was een topwedstrijd en nu zijn we weer even verder. Dan zet je stappen voorwaarts."

Uit de recente nederlaag tegen PSV moet nieuwe kracht geput worden. "Aan die 0-4 zaten verschillende facetten. Daar kunnen we ook ons voordeel uit halen. Maar het was de afgelopen dagen niet gezellig. We moeten fysiek en mentaal klaar zijn. Het gaat om momenten."

Aan vertrouwen lijkt het zijn team in ieder geval niet te ontberen. "Als ik mijn ploeg zag staan in de eerste helft tegen PSV, zit het met ons zelfvertrouwen wel goed. Daarbij hebben de wedstrijd tegen PSV en de oefenduels daarvoor ons fysiek geholpen. Ik kijk met vertrouwen naar de volgende weken."

Selectie
Ten Hag had ook enig nieuws vanuit de ziekenboeg: Perr Schuurs en Mohammed Kudus kunnen er nog niet bij zijn. "Dat is wat betreft Kudus teleurstellend. Hij maakte in het begin van de voorbereiding een hele goede indruk. Ik weet nu nog niet wanneer hij weer kan aansluiten."

Olympisch kampioen Antony traint vrijdagmiddag weer mee op sportcomplex de Toekomst. Op de vraag hoe de Braziliaan met Steven Berghuis kan gaan renderen, had Ten Hag een optimistisch antwoord: "We willen dat onze aanvallers samen gaan werken en renderen. We spelen veel wedstrijden, dus we hebben iedereen nodig. Berghuis en Antony kunnen ook samenspelen. Antony heeft nu na zijn terugkeer even tijd nodig en dan zal zich dat gaan ontwikkelen."

De recente winnaar van de Rinus Michels Award liet zich ook uit over eventuele versterkingen. "Onze lat voor een aankoop ligt hoog. De markt beweegt niet echt, behalve in het topsegment. Wij hebben een lijstje waar een beperkt aantal spelers op staat. Daar hebben we met diverse partijen contact over. We gaan zien of dat nog lukt voor 31 augustus."

Afscheid Schöne
Tot slot werd Ten Hag gevraagd naar het afscheid van oud-Ajacied Lasse Schöne. De Deen wordt zaterdag voor het duel met zijn huidige werkgever NEC eindelijk uitgezwaaid.

"Hij lag geweldig in het team en bij de fans", aldus Ten Hag. "Hij had echt het Ajax-DNA. Een speler met een geweldige oriëntatie, techniek en inzicht voor een laatste bal. Bovendien was hij een zeer prettige persoonlijkheid om mee te werken. Meer dan verdiend dat hij dit afscheid krijgt."

Tags

  • #AJANEC
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Lasseschone1

Ajax eert Lasse Schöne voor thuisduel met NEC

Ajax neemt zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen NEC afscheid van Lasse Schöne. De Deen droeg tussen 2012 en 2019 in maar liefst 287 officiële duels het Ajax-shirt. Schöne werd in die periode onder meer kampioen in 2013, 2014 en 2019.

Tags

  • #Schöne
  • #AJANEC

Socials

nijhuis-vervangen-door-gozubuyuk-bij-excelsior-ajax

Bas Nijhuis scheidsrechter bij Ajax - NEC

Bas Nijhuis fluit Ajax' eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen 2021/2022. De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Mario Diks en Erik Kleinjan.

Tags

  • #AJANEC

Socials

Rensch1

Rensch en Pasveer debuteren in voorselectie Oranje

Devyne Rensch en Remko Pasveer behoren voor het eerst tot de voorselectie van Oranje. Dat werd vrijdagmiddag bekendgemaakt. In totaal behoren zeven Ajacieden tot de (voorlopige) 25-koppige groep.

Tags

  • #Oranje

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl