Ten Hag wint Rinus Michels Award

Tenhagaward
Tenhagaward

Erik ten Hag is de winnaar van de Rinus Michels Award van het seizoen 2020/2021. Hij won de prestigieuze prijs voor de tweede keer als trainer van Ajax. Ten Hag ontving de bijbehorende bokaal uit handen van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Tags

  • #TenHag

Socials

De eerste keer dat onze trainer die eer als Ajacied ten deel viel, was na het succesvolle seizoen 2018/2019. Toen pakte Ajax de dubbel. Ook met FC Utrecht werd Ten Hag al eens verkozen tot trainer van het jaar: dat was na het seizoen 2015/2016. De 51-jarige oefenmeester is de eerste trainer die de onderscheiding drie keer op zijn naam heeft geschreven.

Deze keer ligt wederom een gewonnen dubbel ten grondslag aan het winnen van de prijs. Ajax pakte op overtuigende wijze de landstitel en won na een mooi avontuur langs verschillende toptegenstanders ook de beker.

De winnaar van de Rinus Michels Award wordt door de trainers van alle Nederlandse betaald voetbalclubs bepaald. De andere genomineerden waren Henk Fraser (Sparta), Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk) en Thomas Letsch (Vitesse).

Tags

  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagprijzen

De vijf prijzen van Ten Hag: 'Ik kan mezelf niet op de borst slaan'

In 3,5 jaar won Erik ten Hag als trainer van Ajax maar liefst vijf prijzen. Nooit eerder zag hij ze allemaal bij elkaar, tot nu. Aan het einde van het seizoen maakt de trainer een rondje langs zijn twee KNVB-bekers, twee landstitels en de Johan Cruijff Schaal.

Tags

  • #TenHag

Socials

Tenhag100

De honderd overwinningen van Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft zondag tegen Feyenoord zijn honderdste overwinning geboekt als trainer van Ajax. We staan in beeld en getal stil bij deze mooie mijlpaal.

Tags

  • #TenHag

Socials

Tenhagtop10goals

Top 10 Goals | Ajax onder Ten Hag

Erik ten Hag viert op 2 februari 2021 zijn 51e verjaardag. De oefenmeester staat inmiddels meer dan drie jaar aan het roer van Ajax 1. Dit zijn de tien mooiste treffers onder leiding van Ten Hag.

Tags

  • #Top10Goals

Socials