Godts: 'Heel blij om bij deze club bij te tekenen'

Mika Godts zette vrijdagmiddag in de Johan Cruijff ArenA zijn handtekening onder een nieuw contract. De multi-inzetbare Belg maakte in januari de overstap van KRC Genk naar Ajax en heeft het enorm naar zijn zin in Amsterdam. "De eerste maanden waren heel leuk en op het veld ging het ook goed."

Tags

  • #Godts

Socials

"Het voelt heel goed om een nieuw contract te tekenen", begint de glunderende Belg. In januari van dit jaar tekende Godts pas zijn eerste contract bij Ajax. "Het is snel gegaan, maar dat betekent dat ik het goed heb gedaan. Ik ben heel blij om bij deze club bij te tekenen."

Hard werken
Er zijn genoeg plannen met de jonge aanvaller. "Ik moet hard werken en het ligt allemaal aan mezelf. Ik moet me bewijzen. De eerste maanden in Amsterdam waren goed en ook op het veld ging het prima. De wedstrijden met Ajax 1 waren erg leuk."

Ook de algemene indruk van de club beviel hem. "Positief en een mooie ervaring. De penalty in de bekerfinale was mijn hoogtepunt tot dusver." Vooral zijn kalmte en rust tijdens dat moment viel op. "Ik ben inderdaad vaak rustig, een weerspiegeling van hoe ik buiten het veld ook ben."

Minuten maken
De voorbereiding is begonnen. "Het is een leuke periode omdat je jezelf kan laten zien. Er is een nieuwe trainer en ik wil mezelf bewijzen en zoveel mogelijk minuten maken. Waar de trainers mij nodig hebben, ga ik spelen. Of het bij Jong Ajax of bij het eerste is, dat maakt niks uit."

Godts maakte vorig seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht. "Het smaakt naar meer. Als je in de Johan Cruijff ArenA speelt, wil je daar snel weer voetballen. Mijn doel is meer minuten te maken in Ajax 1. Het stadion is heel speciaal."

Gerelateerde artikelen

Godts1920

Mika Godts verlengt contract 

Ajax en Mika Godts hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige speler, die op meerdere posities kan worden ingezet, gaat in op 1 juli 2023 en loopt tot en met 30 juni 2027. Het oude contract van Godts liep tot medio 2025.

Tags

  • #Godts

Socials