Gooijer dankbaar voor kansen: 'Vertrouwen maakt me beter'

Tristan Gooijer speelde al vijf officiële duels in Ajax 1, waaronder 83 minuten in de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles (2-4). De negentienjarige verdediger is dankbaar voor het vertrouwen dat hij krijgt, maar blijft zelfkritisch. "Conditioneel moet ik nog stappen maken."

Tags

  • #Gooijer

Socials

"Het is mooi dat de trainer me opstelt”, vertelt Gooijer. "Ze spreken veel vertrouwen in mij uit. Dat maakt mij ook weer beter.” De verdediger viel in tegen Go Ahead Eagles en begon daarna tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo in de basis.

Gooijer weet waar hij op de korte termijn de meeste progressie kan boeken. "Voor mij is dat sowieso conditioneel. Ik heb echt lang geen hele wedstrijden meer gespeeld, de laatste keer was met Jong Ajax tegen FC Den Bosch”, aldus Gooijer over het treffen op 1 december in De Vliert.

'Hoog niveau'
Voor Gooijer is het bij vlagen aanpoten, vertelt hij. "Mensen zeggen wel eens dingen als dat de kwaliteit bij Ajax momenteel niet best is. Maar geloof me: als je daar tussen staat en de trainingen ziet, dat is echt van een heel hoog niveau. Bij Jong Ajax is het ook een hoog niveau, maar je merkt wel dat het verschil groot is.”

Volgens Gooijer heeft het Ajax-publiek de beste versie van hem nog niet gezien. "Ik denk dat als ik mijn wedstrijden mag blijven spelen, dat het per wedstrijd beter gaat.”

Rekent Gooijer er ook op te blijven staan? "Ik verwacht niets, al hoop ik het natuurlijk wel. Je moet gewoon blijven presteren. Als je een wedstrijd minder speelt en je concurrent doet het beter, dan ben je je plek kwijt.”

Gerelateerde artikelen

231219 Debuut Gooijer

Gooijer over debuut: 'Onrealistisch toen ik er stond'

Tristan Gooijer maakte donderdag in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene zijn officiële debuut voor Ajax 1. De talentvolle verdediger vond het fantastisch om in een volle Johan Cruijff ArenA te spelen. "Heel veel blijdschap."

Tags

  • #Gooijer

Socials

Teqball1920

Teqball #1: Gooijer en Chourak tegen Aertssen en Brandes

In een item van Inside Ajax nemen duo's uit Jong Ajax het tegen elkaar op tijdens het Ajax Teqball-toernooi. In de eerste aflevering spelen Olivier Aertssen en Julian Brandes tegen Tristan Gooijer en Nassef Chourak.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gooijer1920

Gooijer: 'Blij met waardering van de club'

Tristan Gooijer zette donderdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2026 aan Ajax verbindt. De verdediger van Jong Ajax is trots dat zijn oude verbintenis, die tot medio 2024 liep, opengebroken is. "Ik krijg de tijd om mezelf goed te ontwikkelen."

Tags

  • #Gooijer

Socials