Gorter na Europese debuut: 'Dit is waar je als kleine jongen van droomt'

Jay Gorter was een tevreden man na het uitduel met Ludogorets. Bij zijn Europese debuut won Ajax met 1-4 in Razgrad. "Dit is waar je als kleine jongen van droomt. Het maakt dan niet uit of het Champions League of Europa League is. Ik heb eerder alles op de bank meegemaakt en vandaag kon ik eindelijk starten."

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

"Ik ben superblij met mijn Europese debuut. Dit is waar je als kind van droomt en al helemaal in dit shirt", stak Gorter van wal. De Ajax-keeper kon zich donderdagavond onderscheiden met een paar uitstekende reddingen. "Ik heb eindelijk een wedstrijd gespeeld waarin ik heb kunnen laten zien wie Jay is. Deze wedstrijd heeft mijn vertrouwen een boost gegeven."

Het spel van Ludogorets voldeed aan de verwachtingen van Ajax. "Ze lieten zien waar we op getraind hebben. We hebben altijd goede analyses voor wedstrijden en we wisten dat zij een beetje zouden gaan inzakken, maar toch ook wel een beetje druk zouden gaan zetten met twee spitsen", vertelde Gorter. 

Laserpennen
De Ajax-goalie kon zijn doel donderdagavond helaas niet schoon houden. Ludogorets verschalkte Gorter vanaf de penaltystip. Voorafgaand aan de trap kreeg de Ajacied laserpennen op zich gericht. "Ik had het aangegeven bij de scheidsrechter, maar ik zou niet weggaan voor een laserpennetje. Daar hebben we stewards voor", zei Gorter met een grote glimlach.

De tegengoal beïnvloedde de avond van Gorter niet. "We gaan kritisch analyseren, maar voor nu is mijn gevoel heel goed. Laten we het afmaken volgende week", besloot de 23-jarige sluitpost.

Gerelateerde artikelen

Trainingday1920ludaja

Training Day | Pre-matchday in vogelvlucht

De dag begon voor de selectie met een vlucht naar Bulgarije. Donderdagavond wacht daar Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League. Na aan goede vlucht spoedde de selectie zich naar het hotel om later op de dag te gaan trainen in het stadion van de Bulgaarse tegenstander.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Kudusglimlachhattrick1920

Lees hier alles terug over Ludogorets - Ajax

Ajax heeft zijn Europese wedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen. Het werd in Razgrad 1-4 tegen Ludogorets. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Bulgarije.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials