Gravenberch: 'We hebben geschiedenis geschreven'

Ryan Gravenberch lachte na afloop van Ajax - Sporting CP zijn tanden bloot: 4-2. Ajax schreef met de overwinning geschiedenis in de UEFA Champions League. Geen enkele Nederlandse ploeg lukte het eerder om foutloos te blijven in de groepsfase. De middenvelder maakte daarin alle minuten mee.

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

De negentienjarige Ajacied leek verbaasd toen hij werd geconfronteerd met zijn individuele cijfers. "Oh ja. Dat was ik vergeten. Voor mezelf is dat lekker, als je alles speelt. Zeker met zulke uitslagen."

Gravenberch was tevreden over het duel met Sporting CP. "We speelden wel een goede wedstrijd, denk ik. In de eerste helft hadden we het lastig met het druk zetten. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. Dan is 4-2 een mooie uitslag."

Campagne

De Amsterdammer is trots op de foutloze Champions League-campagne tot nu toe. "We hebben goed spel laten zien in alle zes de wedstrijden. Over mijn eigen spel heb ik mixed feelings. Vandaag ging het goed, maar ik heb ook een mindere fase gehad."

Heeft Gravenberch het gevoel dat Ajax met achttien punten uit zes duels onoverwinnelijk is? "Dat wil ik niet per se zeggen. Maar ik denk dat we goed bezig zijn als team zijnde. Ik ben benieuwd wie we tegenkomen in de achtste finale."

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Antonyhartjejuichen1280

Verslag | Ajax geeft groepsfase Champions League passende afsluiting

Ajax heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven in de UEFA Champions League. In de Johan Cruijff ArenA won de ploeg van Erik ten Hag met 4-2 van Sporting CP. Daarmee is Ajax de eerste club in Nederland die zonder puntenverlies de groepsfase van het grootste Europese clubtoernooi heeft afgerond.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Berghuisknuffel1280

Zo schreef Ajax geschiedenis en won het zijn zesde poulewedstrijd

Dit was het liveblog van Ajax – Sporting CP, de afsluitende wedstrijd van de groepsfase. De Ajacieden zegevierden met 4-2 en wonnen voor het eerst in de historie alle pouleduels in de UEFA Champions League. Hoe de avond precies verliep, lees je hier terug.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Timberstill

Timber kijkt uit naar CL-duel: 'Kunnen geschiedenis schrijven'

Jurriën Timber is bezig aan een sterk seizoen en dat uit zich dan ook in het aantal doelpunten dat Ajax dit seizoen tegen heeft gekregen. Twee stuks in vijftien Eredivisie-wedstrijden en slechts drie in de groepsfase van de Champions League; het zijn bizarre cijfers. We spreken erover met de 20-jarige verdediger en blikken vooruit op het duel tegen Sporting CP.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl