Timber kijkt uit naar CL-duel: 'Kunnen geschiedenis schrijven'

Jurriën Timber is bezig aan een sterk seizoen en dat uit zich dan ook in het aantal doelpunten dat Ajax dit seizoen tegen heeft gekregen. Twee stuks in vijftien Eredivisie-wedstrijden en slechts drie in de groepsfase van de Champions League; het zijn bizarre cijfers. We spreken erover met de 20-jarige verdediger en blikken vooruit op het duel tegen Sporting CP.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Timber legt uit hoe het komt dat Ajax verdedigend zo ontzettend goed bezig is. "We staan als team heel goed. Dat is niet alleen de verdienste van de achterhoede. We hebben een goede restverdediging en we zetten goed hoog druk."

De samenwerking met Lisandro Martínez is uitstekend, vertelt Timber. De twee vinden elkaar gemakkelijk. "De communicatie is goed. We houden elkaar scherp. Martínez kan heel veel; hij kan duelleren, maar is ook heel goed aan de bal. Daarbij is hij heel straight en duidelijk naar mij toe. We hebben laten zien dat het niet erg is dat we relatief kleiner van stuk zijn."

Terugblikken
Het is bijna 2022; voor Timber een logisch moment om terug te blikken op een waanzinnig kalenderjaar. "Na mijn doorbraak volgde het ene na het andere hoogtepunt. Het begon met het kampioenschap. Toen het EK. Daarna de Champions League-wedstrijden, bijvoorbeeld die thuis tegen Dortmund. Én een wedstrijd tegen mijn broertje, dat was ook echt een hoogtepunt."

Timber is klaar voor het treffen met Sporting CP. "Met zes uit zes kunnen we geschiedenis schrijven. Dat is sowieso iets moois dat motivatie geeft. We willen als groep echt groeien en Sporting is een hele goede tegenstander."

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhag1200

Ten Hag vreest gemis captain: 'Tadic groot vraagteken'

Erik ten Hag kan met Ajax historie schrijven en als eerste Nederlandse ploeg alle poulewedstrijden in de UEFA Champions League winnen. Over dat en meer vertelde hij op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Sporting CP.

Tags

  • #UCL
  • #AJASPO

Socials