Haller: 'De droom is scoren én winnen zondag'

Sébastien Haller is Ajacied. De 26-jarige Ivoriaans international heeft in Amsterdam een contract getekend tot medio 2025. De spits gaf direct na de medische keuring zijn eerste interview.

Tags

  • #Haller

Socials

"Dit is een club waar je je kan laten zien. Waar je in de Champions League kunt spelen en waar je ieder jaar vecht om het landskampioenschap", vertelt een blije Haller over zijn transfer naar Ajax.

De spits, die dit seizoen veel minuten maakte voor zijn oude club West Ham, ziet in Ajax een passende match met zichzelf. "De winnaarsmentaliteit van de club past perfect bij een spits als ik. En daarbij heb ik eerder al een mooie tijd gehad hier in Nederland en mijn dochter is hier bovendien geboren. Het voelt dus wel een beetje als thuis."

Goede relatie met Ten Hag
De overgang van Haller kwam allerminst uit de lucht vallen. Tussen Ajax en de spits was alle langer contact. "Om eerlijk te zijn speelde dit al een paar maanden. Ik hield contact met Erik ten Hag, ook omdat we bij FC Utrecht al een goede band hadden samen."

"De manier waarop hij ons op wedstrijden voorbereidde en mij vertrouwen en advies gaf, vergeet je niet zomaar. Bovendien behaalden we goede resultaten."

Deze transferperiode belandde de transfer in een stroomversnelling. "We spraken vaak en toen ik wist dat de deal mogelijk werd, was ik blij. Toen een overgang concreet mogelijk bleek, maakte Ajax zijn move."

Droom
De 26-jarige is een veelzijdige spits. Maar waar ligt nou zijn grootste kracht? "Goede vraag", zegt Haller daarover. "Ik heb een  beetje van alles, maar het belangrijkste is bijdragen aan het team. Mijn grootste kwaliteit is misschien wel mijn fysieke kracht."

Haller hoopt van harte dat hij zondag tegen PSV al kan laten zien wat hij waard is. "Als ik er bij ben, hoop ik te scoren en te winnen. Dat zou de droom zijn en het perfecte begin van mijn avontuur bij Ajax."

Gerelateerde artikelen

Hallerheader

Ajax contracteert Sébastien Haller

Ajax, West Ham United F.C. en Sébastien Haller hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de Frans-Ivoriaanse speler naar Ajax. De spits tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2025. Ajax betaalt een transfersom van EUR 22,5 miljoen aan West Ham United.

Tags

  • #Haller

Socials