Overmars over transfer Haller: 'Je moet geen halve oplossing hebben'

Een interview met Marc Overmars, die uitgebreid spreekt over de nieuwste Ajax-aanwinst Sébastien Haller. De directeur voetbalzaken van Ajax gaat ook in op de situatie van Brian Brobbey.

Tags

  • #Overmars
  • #Haller

Socials

De transfer van Haller ging zeker niet over één nacht ijs, legt Overmars uit. "Hij staat al langere tijd bij ons op de lijstjes. We hebben hem ook al eerder benaderd, meerdere malen. Een paar jaar geleden en een half jaar terug."

Eerder lukte het Ajax niet de gewenste versterking voor de spitspositie te halen. Nu dus wel. "Het is bekend dat we begin dit seizoen al voor een spits wilden gaan. Maar wel één waar iedereen in geloofde; dat lukte toen niet. Nu wel en dat komt ook qua timing uitstekend uit."

Tadic-scenario
Haller had het bij zijn vorige werkgever (West Ham United) niet altijd even makkelijk. Dat kan bij Ajax totaal anders zijn, vindt Overmars. "Ik haal het voorbeeld van Tadic wel eens aan. Die speelde met Southampton op de middenlijn en scoorde er drie. Bij ons maakte hij er meer dan 25 in zijn eerste jaar."

De match met Ajax lijkt dus een stuk beter. "Hoe dichter bij de goal ze spelen, hoe gevaarlijker zulke spelers zijn. Haller heeft in ieder geval een goede leeftijd, is ambitieus en is een teamspeler."

Met de transfer gaat een flink bedrag gepaard. "Je moet voor een goede oplossing gaan en geen halve", legt de technisch manager voetbalzaken uit. "Dan ga je teveel prutsen. Dit is langere termijn. Haller is sneller dan menigeen denkt en heeft een goede techniek. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij hier goed gaat passen."

Situatie Brobbey
De transfer van Haller heeft natuurlijk gevolgen voor de andere Ajax-spitsen. Overmars legt uit hoe de vork in de steel zit wat betreft de situatie van Brian Brobbey. "We zijn al hele lange tijd bezig met hem te verlengen, dat willen we nog steeds heel graag. Maar het is tot op heden niet gelukt."

"Het is mijn verantwoordelijkheid dat we straks op 30 januari niet met lege handen staan. Daarom moeten we keuzes maken en haal ik beslissingen naar voren om er snel een klap op te geven", aldus Overmars, die benadrukt het contract van Brobbey maar al te graag te willen verlengen. 

Topper tegen PSV
Kort voor de topper tegen PSV is de grote vraag natuurlijk of Haller dan al mee kan spelen. "Dat is wel de bedoeling. Er komt een hoop papierwerk bij kijken om dat mogelijk te maken, maar in principe hoop ik dat dat lukt."

Aan de fysieke gesteldheid van de nieuwe spits zal het niet liggen. "Hij speelde eigenlijk wekelijks bij zijn oude club. Het was heel belangrijk een fitte speler binnen te halen. En dat is hij."  

Gerelateerde artikelen

Stillsh2

Haller: 'De droom is scoren én winnen zondag'

Sébastien Haller is Ajacied. De 26-jarige Ivoriaans international heeft in Amsterdam een contract getekend tot medio 2025. De spits gaf direct na de medische keuring zijn eerste interview.

Tags

  • #Haller

Socials

Hallerheader

Ajax contracteert Sébastien Haller

Ajax, West Ham United F.C. en Sébastien Haller hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de Frans-Ivoriaanse speler naar Ajax. De spits tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2025. Ajax betaalt een transfersom van EUR 22,5 miljoen aan West Ham United.

Tags

  • #Haller

Socials